Hozzávalók
Tészta
- 280 g cukor
- 1 narancs héja, lehetőleg bio
- 400 g répa, darabokra vágva
- 4 tojás
- 240 g napraforgóolaj
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1½ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szerecsendió
- ¼ tk só
Máz
- 50 g cukor
- 80 g fehércsokoládé darabokra vágva
- 50 g vaj
- 300 g krémsajt (min.11%-os zsírtartalmú)
- 30 g narancslé bio narancsból
Elkészítés
Tészta
- Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
- Tegye a cukrot, a narancs héját a keverőedénybe, és darálja 20mp/10-es fokozaton, majd egy tálba tegye félre.
- Tegye a répát a keverőedénybe és aprítsa 5mp/5-ös fokozaton, majd egy tálba tegye félre.
- Tegye a tojást, a narancsos cukrot, a napraforgó olajat a keverőedénybe, és verje fel 30mp/5-ös fokozaton.
- Adja hozzá a reszelt répát, és keverje 15mp/4-es fokozaton.
- Adja hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a szerecsendiót, a sót, és keverje 3mp/6-os fokozaton.
- Öntse a keveréket egy kivajazott, kilisztezett sütőformába, és süsse 30-35 percig (180°C). Hagyja hűlni a formában 20 percet, majd tegye egy rácsra. Mossa el a keverőedényt.
Máz
- Tegye a cukrot a keverőedénybe, és porítsa 10mp/10-es fokozaton. Egy tálba tegye félre.
- Tegye a fehércsokoládét a keverőedénybe, és reszelje 8mp/8-as fokozaton.
- Adja hozzá a vajat, és olvassza meg 1p/50°C/3-as fokozaton.
- Adja hozzá a krémsajtot, a narancslevet, a porcukrot, és keverje 30mp/3-as fokozaton. Kenje a mázt a kihűlt tortára, és pihentesse a hűtőben 15 percig.
TANÁCS
- Aprítson 100 g diót 3mp/6-os fokozaton először, majd adja a tésztához a 6. lépésben, és keverje el a spatulával.
- A tortát reszelt narancshéjjal is díszítheti.