Hozzávalók
- 450 g sertésborda, felkockázva (3 cm)
- 1 tk só
- 100 g vöröshagyma, félbevágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g olívaolaj
- 180 g sertés füstölt kolbász szeletekre vágva (5 mm)
- 120 g paradicsompüré
- 500 g víz
- 1 db húsleves kocka vagy 1 tk házi készítésű ételízesítő
- 250 g fehér káposzta csíkokra vágva (5 mm)
- 60 g tészta, pl. penne
- 1 doboz főtt csicseriborsó konzerv, lecsepegtetve (tömege lecsepegtetve 540 g)
- 1 csipet só (opcionális)
- 1 csipet bors (opcionális)
Elkészítés
- Helyezze a felkockázott bordát egy nagy tálba, szórja meg durva szemű sóval. Takarja le a tálat folpackkal, és hagyja pihenni a hűtőszekrényben kb. 2 órát.
- Tegye a hagymát és a fokhagymát a keverőedénybe, aprítsa 3 mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatulával tolja le az edény aljára.
- Adja hozzá az olívaolajat és a füstölt kolbászt, párolja 7 p/120°C/1-es fokozaton.
- Adja hozzá a paradicsompürét és a kockázott húst, párolja 3 p/100°C/ /1-es fokozaton.
- Adja hozzá a vizet és a leveskockát a keverőedény tartalmához, tegye a káposztát a Varoma tálba.
Illessze a Varomát a helyére, főzze 25 p/Varoma// fokozaton. - Óvatosan távolítsa el a Varomát.
- Adja hozzá a tésztát a keverőedény tartalmához, oszlassa el a csicseriborsót a Varoma tálcán, helyezze a Varoma tálcát a Varoma tálra. Zárja le a fedelet, illessze vissza a Varomát a helyére, és főzze a tészta csomagolásán megadott ideig /120°C //fokozaton. Óvatosan távolítsa el a fedelet, tegye a tésztát egy levesestálba, adja hozzá a káposztát és a csicseriborsó, és ha szükséges, sózza, borsozza.
- Keverje össze, és tálalja.