365.01
2015-11-29

Hozzávalók

  • 450 g sertésborda, felkockázva (3 cm)
  • 1 tk
  • 100 g vöröshagyma, félbevágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g olívaolaj
  • 180 g sertés füstölt kolbász szeletekre vágva (5 mm)
  • 120 g paradicsompüré
  • 500 g víz
  • 1 db húsleves kocka vagy 1 tk házi készítésű ételízesítő
  • 250 g fehér káposzta csíkokra vágva (5 mm)
  • 60 g tészta, pl. penne
  • 1 doboz főtt csicseriborsó konzerv, lecsepegtetve (tömege lecsepegtetve 540 g)
  • 1 csipet só (opcionális)
  • 1 csipet bors (opcionális)

Elkészítés

  1. Helyezze a felkockázott bordát egy nagy tálba, szórja meg durva szemű sóval. Takarja le a tálat folpackkal, és hagyja pihenni a hűtőszekrényben kb. 2 órát.
  2. Tegye a hagymát és a fokhagymát a keverőedénybe, aprítsa 3 mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatulával tolja le az edény aljára.
  3. Adja hozzá az olívaolajat és a füstölt kolbászt, párolja 7 p/120°C/1-es fokozaton.
  4. Adja hozzá a paradicsompürét és a kockázott húst, párolja 3 p/100°C/visszaforgato /1-es fokozaton.
  5. Adja hozzá a vizet és a leveskockát a keverőedény tartalmához, tegye a káposztát a Varoma tálba.
    Illessze a Varomát a helyére, főzze 25 p/Varoma/visszaforgato/fakanal  fokozaton.
  6. Óvatosan távolítsa el a Varomát.
  7. Adja hozzá a tésztát a keverőedény tartalmához, oszlassa el a csicseriborsót a Varoma tálcán, helyezze a Varoma tálcát a Varoma tálra. Zárja le a fedelet, illessze vissza a Varomát a helyére, és főzze a tészta csomagolásán megadott ideig /120°C /visszaforgato/fakanalfokozaton. Óvatosan távolítsa el a fedelet, tegye a tésztát egy levesestálba, adja hozzá a káposztát és a csicseriborsó, és ha szükséges, sózza, borsozza.
  8. Keverje össze, és tálalja.

Leave a comment