Hozzávalók
- 300 g napraforgóolaj
- 10 g friss fűszerlevél (ízlés szerint, elhagyható)
- 150 g tej
- ½ tk só
- 1 tk citromlé
Elkészítés
- Helyezzünk egy bögrét a keverőedény fedelére, mérjük le benne az olajat, majd tegyük félre.
- Rakjuk a fűszereket a keverőedénybe, aprítsuk 3 mp/8-as fokozaton, majd rakjuk át egy tálba, és tegyük félre.
- Öntsük a tejet és a sót az üstbe, melegítsük 1 p/37°C/4-es fokozaton.
- A vibrálás megakadályozása miatt helyezzük kezünket a mérőpohárra. A Thermomixet állítsuk
3 p/37°C/5-ös fokozatra. Fokozatosan öntsük az olajat a keverőtál tetejére. - Tegyük az összeaprított fűszereket és a citrom levét a keverőedénybe, majd keverjük 10 mp/3-as fokozaton.
- Végül szedjük át az elkészült majonézt egy tálba, és ezt helyezzük a hűtőbe.