Hozzávalók
Tészta:
- 30 g parmezán sajt, darabokra vágva (2 cm)
- 200 g liszt, plusz a tetejére
- 2 db nagy tojás
- 1 tk finom szemű tengeri só
- 1 tk olívaolaj, plusz a kiolajozáshoz
Töltelék:
- 1 citrom, 1 csík vékony héja
- 2 szál friss petrezselyemzöld
- 200 g ricotta (olasz túró)
- 2 tk porcukor
- 1/2 tk finom szemű tengeri só
- 1 csipet őrölt feketebors
- víz, a tészta bekenéséhez
Bárány ragu:
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g hagyma
- 20 g extra szűz olívaolaj
- 600 g báránycomb, csont nélküli, felkockázva (1 cm)
- 700 g konzerv paradicsom
- 100 g víz
- 2 szál friss petrezselyemzöld, csak a levelei
- 1 tk finom szemű tengeri só
Elkészítés
Tészta:
- Tegye a parmezán sajtot a keverőedénybe, reszelje meg 10 mp / 10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba.
- Tegye a lisztet, tojást, sót, olajat és 1 tk reszelt parmezánt a keverőedénybe, dagassza 2 p /
fokozaton. Közben olajozza ki a Varoma tálcát az olívaolajjal, és tegye félre. A tésztát lisztezett felületen formázza labdává, csomagolja folpackba, és tegye félre, amíg a tölteléket elkészíti. Mossa ki a keverőedényt.
Töltelék:
- Tegye a citromhéjat és a petrezselyemzöldet a keverőedénybe, aprítsa 15 mp / 8-as fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatulával.
- Helyezze be a pillangót. Adja hozzá a ricottát, cukrot, sót, borsot és keverje 5 mp/3-as fokozaton.
- Ossza a tésztát négy egyenlő részre. Nyújtsa ki mindegyik tészta darabot lisztezett felületen, sodrófával, vagy tésztanyújtó géppel hosszú csíkra (kb.40 cm x 10 cm), amilyen vékonyra csak tudja. Hajtsa hosszában félbe a csíkokat, hogy pontosan lássa a közepét, majd terítse ki vissza.
- Tegyen egy evőkanálnyi tölteléket a tészta csík egyik felére sorban, kb. 3 cm távolságokra egymástól. Enyhén vizezze körbe a tésztát a töltelék körül az ujjával vagy ecsettel. Hajtsa rá a töltelékre a tésztacsík másik felét, és óvatosan nyomkodja körbe a töltelék pereménél, hogy a felesleges levegőt kinyomja alóla. Vágja szét a raviolikat tésztavágóval vagy egy késsel, és helyezze azokat a kiolajozott Varoma tálcára. Mossa ki a keverőedényt.
Bárány ragu:
- Tegye a fokhagymát és a hagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 mp / 8-as fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatulával.
- Adja hozzá az olajat, a bárányt, és főzze
10 p /100 °C//1-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatulával.
- Adja hozzá a konzerv paradicsomot, a vize, a petrezselyemzöldet, a sót, és főzze 15 p /Varoma/
/1-es fokozaton. Eközben szúrja ki mindegyik raviolit egy fogpiszkálóval, hogy a levegő távozhasson belőle.
- Illessze az előkészített Varomát a helyére, és főzze
20 p /Varoma//1-es fokozaton.
- Szedje ki a raviolit egy szervírozó tálba, öntse rá a bárány ragut. Fedje le folpackkal, és hagyja állni kb. 2 percig. Óvatosan forgassa össze a tésztát a raguval, majd szórja meg a félretett reszelt parmezánnal, és tálalja.