Hozzávalók
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g hagyma, félbevágva
- 100 g sárgarépa, megtisztítva, darabokra vágva (2 cm)
- 80 g piros paprika darabokra vágva (2 cm)
- 6 szár friss koriander, csak a levelek
- 30 g olívaolaj
- 350 g darált marhahús
- 1 db húsleves kocka vagy 1 tk házi ételízesítő
- 1 tk garam masala (indiai fűszerkeverék)
- 1 tk curry por
- ¼ tk szárított cayenne chilli
- ½ tk só
Tészta:
- olaj a sütéshez
- 500 g phyllo tészta (vagy kész samosa tészta)
- 70 g víz
- 100 g liszt
Elkészítés
- Tegye a fokhagymát, a hagymát, sárgarépát, paprikát, koriandert a keverőedénybe és aprítsa
3 mp/5-ös fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre. - Öntse az olívaolajat a keverőedénybe, és melegítse 3 p/120°C/1-es fokozaton.
- Adja hozzá a darált húst, a leveskockát, a garam masalát, curryt, chillit, sót, és főzze
10 p/120°C// fokozaton. - Adja hozzá a félretett, felaprított hagyma-répa keveréket, és mixelje 30 mp//1-es fokozaton. Szedje át egy nagy tálba, és tegye félre.
- Tészta: Tegye a lisztet és vizet a tiszta keverőedénybe, keverje 30 mp/6-os fokozaton.
- Vágja fel a phyllo tésztát csíkokra (28 db, kb 8×25 cm).
- Adagoljon minden csík végébe 2 teáskanál tölteléket. Hajtogassa fel a tésztát a töltelékre úgy, hogy háromszög formát adjanak ki. Hajtogatás közben kenje meg a tésztát a liszt és víz keverékével. Folytassa, amíg az összes hozzávalót el nem használja.
- Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben. Süsse a samosákat közepes hőmérsékleten, amíg aranybarnák lesznek. Lyukacsos szedőkanállal szedje ki a samosákat, és tegyük őket a papírtörlőre, hogy felszívja róluk a felesleges olajat. Melegen tálalja.