346.38
2015-11-29

Hozzávalók

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g hagyma, félbevágva
  • 100 g sárgarépa, megtisztítva, darabokra vágva (2 cm)
  • 80 g piros paprika darabokra vágva (2 cm)
  • 6 szár friss koriander, csak a levelek
  • 30 g olívaolaj
  • 350 g darált marhahús
  • 1 db húsleves kocka vagy 1 tk házi ételízesítő
  • 1 tk garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 1 tk curry por
  • ¼ tk szárított cayenne chilli
  • ½ tk

Tészta:

  • olaj a sütéshez
  • 500 g phyllo tészta (vagy kész samosa tészta)
  • 70 g víz
  • 100 g liszt

Elkészítés

  1. Tegye a fokhagymát, a hagymát, sárgarépát, paprikát, koriandert a keverőedénybe és aprítsa
    3 mp/5-ös fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
  2. Öntse az olívaolajat a keverőedénybe, és melegítse 3 p/120°C/1-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a darált húst, a leveskockát, a garam masalát, curryt, chillit, sót, és főzze
    10 p/120°C/visszaforgato/ fakanalfokozaton.
  4. Adja hozzá a félretett, felaprított hagyma-répa keveréket, és mixelje 30 mp/visszaforgato/1-es fokozaton. Szedje át egy nagy tálba, és tegye félre.
  5. Tészta: Tegye a lisztet és vizet a tiszta keverőedénybe, keverje 30 mp/6-os fokozaton.
  6. Vágja fel a phyllo tésztát csíkokra (28 db, kb 8×25 cm).
  7. Adagoljon minden csík végébe 2 teáskanál tölteléket. Hajtogassa fel a tésztát a töltelékre úgy, hogy háromszög formát adjanak ki. Hajtogatás közben kenje meg a tésztát a liszt és víz keverékével. Folytassa, amíg az összes hozzávalót el nem használja.
  8. Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben. Süsse a samosákat közepes hőmérsékleten, amíg aranybarnák lesznek. Lyukacsos szedőkanállal szedje ki a samosákat, és tegyük őket a papírtörlőre, hogy felszívja róluk a felesleges olajat. Melegen tálalja.

Leave a comment