360.09
2016-09-13

Hozzávalók

  • 80 g hagyma, negyedelve
  • 1 maréknyi friss petrezselyemlevél
  • 50 g hámozott mandula
  • 50 g sózatlan, héj nélküli pisztácia
  • 50 g fenyőmag
  • 50 g datolya
  • 50 g aszalt füge
  • 10 g méz
  • 2 tk „ras el hanout” (Észak-Afrika curryje – receptet lásd a következő oldalon!)
  • 2 csipet finom szemű tengeri só, vagy ízlés szerint
  • 2 csipet őrölt feketebors, vagy ízlés szerint
  • 1000 g bárány lapocka, kicsontozva, feltekerve
  • 20 g extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 140 C-ra.
  2. Tegye a hagymát és a petrezselyemzöldet a keverőedénybe, aprítsa 5 mp / 7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatulával.
  3. Adja hozzá a mandulát, a pisztáciát, a fenyőmagot, a datolyát, a fügét, a mézet, a ras el hanout, a sót, a borsot, és mixelje össze 10 mp/5-ös fokozaton. Tekerje ki a bárány lapockát, kenje a belsejébe a gyümölcsös keveréket, majd tekerje fel újra, és kötözze körbe, hogy szét ne nyíljon a tekercs.
  4. Tegye a bárány tekercset sütő tepsibe, és kenje meg olívaolajjal. Süsse kb. 2 órát (140 C-on) (lásd Tanács).
  5. Vegye ki a sütőből, fedje le alufóliával, és hagyja állni kb. 15 percet szeletelés előtt. Tálalja kedvenc zöldséges köretével.

 

Tanács:

A sütési időt igazítsa az ízlése szerinti hús állaghoz. Legjobb módszer a húshőmérő használata: nyers 52 C/ közepesen átsült 60 C/ jól átsült 75-80 C.

 

Leave a comment