Hozzávalók
- 2 db ancho chili, szárítva, kimagozva
- 100 g forró víz
- 600 g sertés filé, szeletelve (2cm)
- 250 g narancslé
- 300 g víz
- 130 g hagyma, negyedelve
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított oregano
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk finom tengeri só
- 1 tk őrölt feketebors
- 35 g ecet, maláta
- 30 g zsír, vagy vaj
Elkészítés
- Helyezzen egy tálat a keverőedény fedelére.
- Tegye a chilit a tálba, és mérje a forró vizet hozzá, majd tegye félre 20 percre. Közben főzze meg a sertéshúst.
- Tegye a sertéshúst, a narancslevet, a vizet a keverőedénybe, és főzze 30 mp/80°C //1-es fokozaton. Szűrje le, és tegye félre a főzőlevet.
- Tegye vissza a megfőtt sertéshúst a keverőedénybe, és darabolja 4 mp//4-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
- Tegye a beáztatott chilit (lecsöpögtetve), 150 g félretett főzőlevet, a hagymát, a fokhagymát, az oregánót, a köményt, a sót, a borsot és az ecetet a keverőedénybe. Aprítsa
30 mp/10-es fokozaton. - Adja hozzá a zsírt és a félretett darabolt sertéshúst, majd főzze 20 p/90°C//2-es fokozaton.
- Tálalja tortilla-val és salátával, vagy sült babbal.