349.66
2016-03-16

Hozzávalók

Pácoláshoz:

  • 600 g friss lazacfilé, csont nélkül
  • 1 db grapefruit (lehetőleg bio) leve és reszelt héja
  • 2 ek édesköménymag

Kosárkához:

  • 10 g vaj
  • 50 g mogyoróhagyma, megtisztítva, félbe vágva
  • 30 g extra szűz olívaolaj
  • 50 g zsíros joghurt, nem édesített
  • 200 g friss ricotta sajt, lecsepegtetve
  • 2 db tojás
  • 750 g víz

Befejezéshez:

  • 2-3 tk pörkölt édesköménymag
  • 2-3 tk balzsamecet

 

Elkészítés

Pácolás:

1. Tegye a lazacfiléket egy tepsibe, locsolja meg a grapefruit levével, és szórja meg édeskömény maggal. Takarja le folpackkal, majd tegye hűtőbe legalább 12 órára. Felhasználás előtt csöpögtesse le a lazacfiléket, és tegye félre. A páclevet őrizze meg a tálaláshoz.

2. Vajazza ki a kis kosárka (szuflé) formákat (Ø 8 cm), és tegye félre.

3. Tegye a mogyoróhagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.

4. Ada hozzá az extra szűz olívaolajat, és dinsztelje 3p/120°C/1-es (*3 p/Varoma/1-es) fokozaton.

5. Vágja a lazacfiléket 2 cm-es darabokra, és adja a keverőedény tartalmához a joghurttal, a lecsöpögtetett ricottával és tojásokkal együtt, majd keverje 15 mp/7-es fokozaton.

6. Szedje a keveréket az előre elkészített szuflé formákba, majd öblítse ki a keverőedényt.

7. Öntse a vizet a keverőedénybe, rendezze el a szuflé formákat a Varoma tálban és a Varoma tálcán, illessze a Varomát a helyére, és párolja
20 p/Varoma /2-es fokozaton.

8. Borítsa ki a szuflé formákat egyenként egy-egy tányérra, locsolja meg a félretett páclével, díszítse néhány szem pirított édesköménymaggal, és locsolja meg balzsamecettel. Tálalja azonnal.

Leave a comment