Hozzávalók
Pácoláshoz:
- 600 g friss lazacfilé, csont nélkül
- 1 db grapefruit (lehetőleg bio) leve és reszelt héja
- 2 ek édesköménymag
Kosárkához:
- 10 g vaj
- 50 g mogyoróhagyma, megtisztítva, félbe vágva
- 30 g extra szűz olívaolaj
- 50 g zsíros joghurt, nem édesített
- 200 g friss ricotta sajt, lecsepegtetve
- 2 db tojás
- 750 g víz
Befejezéshez:
- 2-3 tk pörkölt édesköménymag
- 2-3 tk balzsamecet
Elkészítés
Pácolás:
1. Tegye a lazacfiléket egy tepsibe, locsolja meg a grapefruit levével, és szórja meg édeskömény maggal. Takarja le folpackkal, majd tegye hűtőbe legalább 12 órára. Felhasználás előtt csöpögtesse le a lazacfiléket, és tegye félre. A páclevet őrizze meg a tálaláshoz.
2. Vajazza ki a kis kosárka (szuflé) formákat (Ø 8 cm), és tegye félre.
3. Tegye a mogyoróhagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
4. Ada hozzá az extra szűz olívaolajat, és dinsztelje 3p/120°C/1-es (*3 p/Varoma/1-es) fokozaton.
5. Vágja a lazacfiléket 2 cm-es darabokra, és adja a keverőedény tartalmához a joghurttal, a lecsöpögtetett ricottával és tojásokkal együtt, majd keverje 15 mp/7-es fokozaton.
6. Szedje a keveréket az előre elkészített szuflé formákba, majd öblítse ki a keverőedényt.
7. Öntse a vizet a keverőedénybe, rendezze el a szuflé formákat a Varoma tálban és a Varoma tálcán, illessze a Varomát a helyére, és párolja
20 p/Varoma /2-es fokozaton.
8. Borítsa ki a szuflé formákat egyenként egy-egy tányérra, locsolja meg a félretett páclével, díszítse néhány szem pirított édesköménymaggal, és locsolja meg balzsamecettel. Tálalja azonnal.