406.03
2015-11-29

Hozzávalók

  • 150 g vöröshagyma, félbevágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db friss csípős paprika, kimagozva
  • 30 g olívaolaj
  • 100 g kolbász, felkarikázva (5 mm)
  • 100 g csípős kolbász, felkarikázva (5 mm)
  • 100 g füstölt szalonna, felkockázva
  • 200 g káposzta vékony csíkokra vágva (1 mm-es)
  • ½ tk csípős paprika
  • 150 g víz
  • ½ db húsleves kocka (0,5 literhez való), vagy ½ tk házi ételízesítő
  • 1 doboz babkonzerv, lecsepegtetve (lecsöpögtetett tömeg 540 g)
  • 100 g manióka liszt

Elkészítés

  1. Tegye a hagymát, a fokhagymát és a chillit a keverőedénybe, aprítsa 3 mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatula segítségével.
  2. Adja hozzá az olívaolajat, dinsztelje 3 p/120°C/1-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a friss kolbászt, a csípős kolbászt, a szalonnát, a káposztát és a paprikát, főzze
    12 p/120°C/visszaforgato/ fakanalfokozaton. Közben tegye a vizet a leveskockával egy lábasba, és a babot forralja fel benne.
  4. Öntse a keverőedény tartalmát a babhoz, adja hozzá a manióka lisztet, keverje gyorsan, de óvatosan össze, és azonnal tálalja.

Leave a comment