Hozzávalók
- 150 g vöröshagyma, félbevágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db friss csípős paprika, kimagozva
- 30 g olívaolaj
- 100 g kolbász, felkarikázva (5 mm)
- 100 g csípős kolbász, felkarikázva (5 mm)
- 100 g füstölt szalonna, felkockázva
- 200 g káposzta vékony csíkokra vágva (1 mm-es)
- ½ tk csípős paprika
- 150 g víz
- ½ db húsleves kocka (0,5 literhez való), vagy ½ tk házi ételízesítő
- 1 doboz babkonzerv, lecsepegtetve (lecsöpögtetett tömeg 540 g)
- 100 g manióka liszt
Elkészítés
- Tegye a hagymát, a fokhagymát és a chillit a keverőedénybe, aprítsa 3 mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatula segítségével.
- Adja hozzá az olívaolajat, dinsztelje 3 p/120°C/1-es fokozaton.
- Adja hozzá a friss kolbászt, a csípős kolbászt, a szalonnát, a káposztát és a paprikát, főzze
12 p/120°C// fokozaton. Közben tegye a vizet a leveskockával egy lábasba, és a babot forralja fel benne. - Öntse a keverőedény tartalmát a babhoz, adja hozzá a manióka lisztet, keverje gyorsan, de óvatosan össze, és azonnal tálalja.