345.84
2017-04-21

Hozzávalók

Tészta
  • 150 g tej
  • 1 csomag szárított élesztő, vagy 30 g friss élesztő
  • 100 g cukor
  • 400 g liszt
  • 1 tojás
  • 70 g vaj darabolva
  • 1 csipet só
Morzsa
  • 250 g liszt
  • 150 g vaj darabolva
  • 120 g cukor
  • 1tk házi vaníliás cukor
Töltelék
  • 250 g mák
  • 130 g cukor
  • 500 g tej
  • 80 g búzadara
  • 80 g vaj darabolva
  • 2 tojás
  • 1 ek reszelt citromhéj

Elkészítés

Tészta
  1. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Tegye a tejet, az élesztőt, a cukrot a keverőedénybe és melegítse 2p/37oC/1-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a lisztet, a tojást, a vajat, a sót, és dagassza 2p/blankfokozaton.
  4. Lisztes kézzel nyomkodja el a tésztát a tepsiben, és meleg helyen hagyja kelni kb. 30 percig. Közben készítse el a morzsát és a tölteléket.
Morzsa
  1. Tegye a lisztet, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot a keverőedénybe, és 10mp/6-os fokozaton dolgozza össze, majd tegye félre.
Töltelék
  1. Tegye a mákot a keverőedénybe, és darálja meg 1p/9-es fokozaton.
  2. Adja hozzá a cukrot, a tejet, a búzadarát, a vajat, a tojást, a reszelt citromhéjat, és főzze 9p/100oC/3-as fokozaton.
  3. Melegítse elő a sütőt 180oC-ra.
  4. Hagyja kissé hűlni a tölteléket, majd terítse szét a tésztán, és szórja meg a morzsával. Süsse 35 percig (180oC). Hagyja kihűlni, majd vágja 25 kockára, és tálalja.

VARIÁCIÓ

A töltelék elkészítése után, mielőtt a tésztára teríti, keverjen bele 100 g mazsolát a spatulával.

Leave a comment