Hozzávalók
Tészta
- 150 g tej
- 1 csomag szárított élesztő, vagy 30 g friss élesztő
- 100 g cukor
- 400 g liszt
- 1 tojás
- 70 g vaj darabolva
- 1 csipet só
Morzsa
- 250 g liszt
- 150 g vaj darabolva
- 120 g cukor
- 1tk házi vaníliás cukor
Töltelék
- 250 g mák
- 130 g cukor
- 500 g tej
- 80 g búzadara
- 80 g vaj darabolva
- 2 tojás
- 1 ek reszelt citromhéj
Elkészítés
Tészta
- Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
- Tegye a tejet, az élesztőt, a cukrot a keverőedénybe és melegítse 2p/37oC/1-es fokozaton.
- Adja hozzá a lisztet, a tojást, a vajat, a sót, és dagassza 2p/fokozaton.
- Lisztes kézzel nyomkodja el a tésztát a tepsiben, és meleg helyen hagyja kelni kb. 30 percig. Közben készítse el a morzsát és a tölteléket.
Morzsa
- Tegye a lisztet, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot a keverőedénybe, és 10mp/6-os fokozaton dolgozza össze, majd tegye félre.
Töltelék
- Tegye a mákot a keverőedénybe, és darálja meg 1p/9-es fokozaton.
- Adja hozzá a cukrot, a tejet, a búzadarát, a vajat, a tojást, a reszelt citromhéjat, és főzze 9p/100oC/3-as fokozaton.
- Melegítse elő a sütőt 180oC-ra.
- Hagyja kissé hűlni a tölteléket, majd terítse szét a tésztán, és szórja meg a morzsával. Süsse 35 percig (180oC). Hagyja kihűlni, majd vágja 25 kockára, és tálalja.
VARIÁCIÓ
A töltelék elkészítése után, mielőtt a tésztára teríti, keverjen bele 100 g mazsolát a spatulával.