361.2
2016-04-24

Hozzávalók

  • 125 g fehér liszt
  • 25 g napraforgó olaj, plusz a sütéshez
  • 15 g cukor
  • 200 g tej
  • 1 db nagy tojás
  • ½  ek sütőpor
  • ¼ tk finom szemű só

A nyárs összeállításához:

  • 7-8 szem friss eper, szeletelve (1 cm)
  • 1 ½ db banán, szeletelve (1 cm)
  • 2 db kivi, szeletelve (1 cm)
  • 2 szelet ananász, szeletelve (1 cm)
  • folyékony méz, a díszítéshez

Elkészítés

  1. Tegye a lisztet, olajat, cukrot, tejet, tojást, sütőport és a sót a keverőedénybe, keverje össze 10 mp / 5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára, majd keverje ismét 5 mp / 5-ös fokozaton.
  1. Melegítsen fel egy kevés olajat palacsintasütőben vagy egyéb használt serpenyőben.
  1. Tegyen egy evőkanálnyi palacsinta tésztát a serpenyőbe anélkül, hogy kilapítaná és szétkenné. Ha felpúposodik a tészta, fordítsa meg, és süsse a másik oldalát is a mini palacsintának (kb. 20 mp). Ismételje, amíg a tészta elfogy, időnként pótolva a serpenyőben az olajat.
  1. Állítsa össze a nyársakat, felváltva adagolva a palacsintákat a gyümölcs szeletekkel. (Kb. 4 palacsinta nyársanként). Tálalja ízlés szerint mézzel meglocsolva.

 

Leave a comment