Hozzávalók
- 125 g fehér liszt
- 25 g napraforgó olaj, plusz a sütéshez
- 15 g cukor
- 200 g tej
- 1 db nagy tojás
- ½ ek sütőpor
- ¼ tk finom szemű só
A nyárs összeállításához:
- 7-8 szem friss eper, szeletelve (1 cm)
- 1 ½ db banán, szeletelve (1 cm)
- 2 db kivi, szeletelve (1 cm)
- 2 szelet ananász, szeletelve (1 cm)
- folyékony méz, a díszítéshez
Elkészítés
- Tegye a lisztet, olajat, cukrot, tejet, tojást, sütőport és a sót a keverőedénybe, keverje össze 10 mp / 5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára, majd keverje ismét 5 mp / 5-ös fokozaton.
- Melegítsen fel egy kevés olajat palacsintasütőben vagy egyéb használt serpenyőben.
- Tegyen egy evőkanálnyi palacsinta tésztát a serpenyőbe anélkül, hogy kilapítaná és szétkenné. Ha felpúposodik a tészta, fordítsa meg, és süsse a másik oldalát is a mini palacsintának (kb. 20 mp). Ismételje, amíg a tészta elfogy, időnként pótolva a serpenyőben az olajat.
- Állítsa össze a nyársakat, felváltva adagolva a palacsintákat a gyümölcs szeletekkel. (Kb. 4 palacsinta nyársanként). Tálalja ízlés szerint mézzel meglocsolva.