Hozzávalók
- 1000 g víz
- 4 db érett őszibarack
- 20 g citromlé
- 16 db bazsalikom levél
- 4 tk vaj
- 2 tk porcukor (házi készítésű)
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- Öntsük a vizet a keverőedénybe, és forraljuk fel 8 p/Varoma/1-es fokozaton.
- Tegyük a barackokat a forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne 1 percig. Ezután óvatosan vegyük ki a barackokat, és tegyük rögtön hideg vízbe. A forró vizet hagyjuk a keverőedényben. Hámozzuk meg a barackokat, vágjuk félbe és vegyük ki a magjukat, majd öntsük a citromlevet a félbevágott barackokra.
- Csomagoljunk 2 nagy bazsalikom levelet és két fél barackot alufóliába.
- Rakjunk fél teáskanál vajat mindegyik barack közepébe. Szórjuk meg őket porcukorral és a maradék bazsalikom levéllel. A félbevágott őszibarackokat fordítsuk egymásba, csomagoljuk alufóliába és tegyük őket szorosan egymás mellé a Varoma tálcára.
- Tegyük a helyére a Varomát, és pároljuk 4-7 p/Varoma/1-es fokozaton (fajtától és érettségtől függ a párolási idő).
- A barackokat őrölt borssal megszórva tányéron szervírozzuk.