360.09
2015-07-26

Hozzávalók

  • 1000 g víz
  • 4 db érett őszibarack
  • 20 g citromlé
  • 16 db bazsalikom levél
  • 4 tk vaj
  • 2 tk porcukor (házi készítésű)
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

  1. Öntsük a vizet a keverőedénybe, és forraljuk fel 8 p/Varoma/1-es fokozaton.
  2. Tegyük a barackokat a forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne 1 percig. Ezután óvatosan vegyük ki a barackokat, és tegyük rögtön hideg vízbe. A forró vizet hagyjuk a keverőedényben. Hámozzuk meg a barackokat, vágjuk félbe és vegyük ki a magjukat, majd öntsük a citromlevet a félbevágott barackokra.
  3.  Csomagoljunk 2 nagy bazsalikom levelet és két fél barackot alufóliába.
  4.  Rakjunk fél teáskanál vajat mindegyik barack közepébe. Szórjuk meg őket porcukorral és a maradék bazsalikom levéllel. A félbevágott őszibarackokat fordítsuk egymásba, csomagoljuk alufóliába és tegyük őket szorosan egymás mellé a Varoma tálcára.
  5.  Tegyük a helyére a Varomát, és pároljuk 4-7 p/Varoma/1-es fokozaton (fajtától és érettségtől függ a párolási idő).
  6.  A barackokat őrölt borssal megszórva tányéron szervírozzuk.

Leave a comment