360.09
2015-11-29

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 g gyömbér, vékonyra szeletelve
  • 1 db hagyma (80 g), félbe vágva
  • 20 g víz
  • 250 g nádcukor
  • 1 ek pirospaprika
  • 700 g alma, hámozott, (egyenként 8 szeltre vágva)
  • 120 g ecet
  • 1 tk
  • ½ tk kurkuma
  • 100 g mazsola

Elkészítés

  1. Tegye a fokhagymát, a gyömbért és a hagymát a keverőedénybe, és aprítsa 3 mp/8-as fokozaton, majd szedje ki egy kis tálba.
  2. Tegye a vizet, a cukrot a keverőedénybe, és főzze 5p/100˚C/1-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a fokhagyma-gyömbér-hagyma keveréket, a borsot, az almát, az ecetet, a sót, a kurkumát és a mazsolát, főzze 45p/100˚C/1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat a keverőedény fedelére téve, hogy megakadályozza a kifröccsenést.
  4. Illessze a helyére a mérőpoharat, és keverje össze 15 mp/4-es fokozaton.
  5. Szedje ki a chutney-t 3 forró, csavaros fedelű befőttesüvegbe, és azonnal zárja le. Állítsa fejre az üvegeket 5 percre, majd fordítsa vissza, és hagyja kihűlni. Tálalja kenyérrel, sajtokkal vagy hűvös száraz helyen tárolja.

Leave a comment