Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 g gyömbér, vékonyra szeletelve
- 1 db hagyma (80 g), félbe vágva
- 20 g víz
- 250 g nádcukor
- 1 ek pirospaprika
- 700 g alma, hámozott, (egyenként 8 szeltre vágva)
- 120 g ecet
- 1 tk só
- ½ tk kurkuma
- 100 g mazsola
Elkészítés
- Tegye a fokhagymát, a gyömbért és a hagymát a keverőedénybe, és aprítsa 3 mp/8-as fokozaton, majd szedje ki egy kis tálba.
- Tegye a vizet, a cukrot a keverőedénybe, és főzze 5p/100˚C/1-es fokozaton.
- Adja hozzá a fokhagyma-gyömbér-hagyma keveréket, a borsot, az almát, az ecetet, a sót, a kurkumát és a mazsolát, főzze 45p/100˚C/1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat a keverőedény fedelére téve, hogy megakadályozza a kifröccsenést.
- Illessze a helyére a mérőpoharat, és keverje össze 15 mp/4-es fokozaton.
- Szedje ki a chutney-t 3 forró, csavaros fedelű befőttesüvegbe, és azonnal zárja le. Állítsa fejre az üvegeket 5 percre, majd fordítsa vissza, és hagyja kihűlni. Tálalja kenyérrel, sajtokkal vagy hűvös száraz helyen tárolja.