Hozzávalók
- 450 g hagyma, darabolva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 tk sáfrány
- 700 g víz
- 200 g burgonya, hámozva, kockázva (1 cm)
- 160 g sárgarépa, hámozva, kockázva (1 cm)
- 300 g friss garnélarák, a héjával együtt
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj + egy kevés
- 150 g előfőzött kuszkusz
- 230 g fehér bab, főtt vagy cannellini bab, konzerv lecsepegtetve (nettó tömeg)
Elkészítés
- Tegye a hagymát és a fokhagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
- Adja hozzá a sót, a borsot, a fahéjat és a sáfrányt, keverje össze 5 mp/5-ös fokozaton.
- Adja hozzá a vizet, helyezze be a párolókosarat, mérje bele a burgonyát és a sárgarépát. Zárja le a keverőedény fedelét, tegye a rákokat a Varoma tálba, és illessze a Varomát a helyére. Zárja le a Varoma fedelét, és főzze
20 p/Varoma //1-es fokozaton. A főzési idő leteltével ellenőrizze, hogy a garnélák és a zöldségek megfőttek-e. Ha még mindig túl „al dente”, főzze tovább 5 p/Varoma //1-es fokozaton. - Óvatosan vegye le a Varoma fedelét, és tegye a Varoma tál alá. Tegyen félre néhány rákot héjastól, a többit hámozza meg, és szedje ki egy salátás tálba. Vegye ki a párolókosarat a spatula segítségével, és adja hozzá a zöldségeket a hámozott garnélarákokhoz. Locsolja meg olívaolajjal, keverje meg, és tegye félre. Hagyja a főzővizet a keverőedényben.
- Tegye egy nagy tálba a kuszkuszt, és öntsön hozzá 300 g főzővizet a keverőedényből. (Figyelje hozzá a keverőedény belső oldalán lévő mércét). Hagyja állni 5 percig, hogy felszívja a vizet, majd lazítsa fel a kuszkuszt egy villával.
- Szedje a kuszkuszt a zöldséges rákokhoz a tálba, adja hozzá a babot, locsolja meg az extra szűz olívaolajjal, és keverje össze.
- Díszítse a félretett rákokkal, és tálalja.