367.75
2016-03-16

Hozzávalók

  • 160 g vaj, darabolva, plusz a kivajazáshoz
  • 400 g liszt, plusz a kilisztezéshez
  • 1 db citrom, lehetőleg bio, héja (a fehér részek nélkül)
  • 200 g kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 170 g tej
  • 1 csipet
  • 1 ek sütőpor
  • 150 g mazsola, beáztatva és lecsöpögtetve
  • 50 g kandírozott citrom

Elkészítés

1. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzon ki egy tepsit (Ø 26 cm), és tegye félre.

2. Tegye a citromhéjat és 10 g lisztet a keverőedénybe, őrölje 5 mp/8-as fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.

3. Adja hozzá a kristálycukrot, a vajat, és a tojásokat, keverje össze 1 p/4-es fokozaton.

4. Adja hozzá a lisztet, a tejet, a sót, a sütőport, és keverje össze 1 p/4-es fokozaton.

5. Adja hozzá a mazsolát (lásd: Tanácsok) és a kandírozott citromot, keverje össze 10 mp/visszaforgato/3-as fokozaton.

6. Szedje ki a keveréket az előkészített formába. Süsse kb. 30-35 percig (180 °C).

6. Vegye ki a sütőből, és tálalja melegen vagy hidegen.

Tanács: Annak elkerülésére, hogy a mazsolák sütés közben letapadjanak a forma aljára, miután lecsöpögtette őket, forgassa meg lisztben a mazsolákat. Tálalja a desszertet tejszínnel, lekvárral, vagy fagylalttal ízlése szerint.

 

Leave a comment