361.2
2016-03-16

Hozzávalók

Túrós töltelék:

  • 250 g túró, 20% zsírtartalommal, vagy ricotta
  • 100 g tejszín vagy tej
  • 40 g vaníliás pudingpor vagy kukoricaliszt+1 nagy ek vaníliás cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 1 ek cukor

Tészta:

  • 300 g liszt, plusz a kilisztezéshez
  • 150 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 120 g vaj, szobahőmérsékletű, darabokra vágva, plusz a kivajazáshoz
  • 2 tk sütőpor
  • 300 g tej
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek tejszín
  • 1 doboz sárgabarack befőtt, kb. 400 g, lecsepegtetve
  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés

1.Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzon és lisztezzen ki egy kuglóf sütőformát (Ø 22-24 cm), és tegye félre.

Túrós töltelék:

2. Tegye a túrós töltelék valamennyi hozzávalóját a keverőedénybe, és keverje össze 7 mp/3-as fokozaton. Szedje ki egy tálba és tegye félre.

Tészta:

3. Tegye a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a sütőport és a tejet a keverőedénybe, keverje össze 10 mp/4-es fokozaton. A keverék 1/3-át öntse ki egy tálba és tegye félre.

4. Adja hozzá a kakaóport a keverőedényben maradt tésztához, és keverje össze 5 mp/5-ös fokozaton.

5. Öntse a világos tésztakeverék felét a kivajazott és kilisztezett kuglóf formába, fedje be a kakaós keverék felével, majd öntse rá a két rétegre az egész túrós tölteléket. Helyezze a túrós töltelék tetejére a félbevágott sárgabarackokat, borítsa rá a még megmaradt kakaós keveréket, majd befejezésként öntse rá a maradék világos tésztakeveréket.

6. Süsse kb. 60 percig (180 °C). Fontos: hagyja kihűlni a tortát (legalább 2-3 órát), mielőtt kiveszi a formából, hogy szépen szeletelhető legyen.

Szórja meg porcukorral a tálaláshoz.

Leave a comment