Hozzávalók
- 50 g parmezán sajt, darabokra vágva (2 cm)
- 1 hagyma negyedekre vágva (kb. 80 g)
- 1 zeller szár, darabokra vágva (kb. 80 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa, 1 darabokra vágva (4 cm), 1 szeletelve (1 cm)
- 4 koktélparadicsom félbe vágva
- 1 szál friss petrezselyem levele
- 40 g extra szűz olívaolaj, plusz a tálaláshoz
- 800 g víz
- 200 g burgonya, darabokra vágva (3 cm)
- 2 tk finom tengeri só, plusz ízlés szerint
- 100 g tök, darabokra vágva (2 cm)
- 100 g karfiol rózsa, falatnyi darabokra vágva
- 100 g cukkini, darabokra vágva (2 cm)
- 150 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
- 100 g babkonzerv, leszűrve és leöblítve
- ¼ tk őrölt feketebors vagy ízlés szerint
Elkészítés
- Tegye a parmezán sajtot a keverőedénybe és reszelje 10 mp/10-es fokozaton. Egy tálban tegye félre.
- Tegye a hagymát, a zellert, a fokhagymát, a nagyobb sárgarépa darabokat, a paradicsomot, a petrezselymet, az olajat a keverőedénybe, és aprítsa 5 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatulával tolja a keverőedény aljára, majd dinsztelje 5 p/120oC/1-es fokozaton (*5 p/100oC/1-es fokozaton).
- Adja hozzá a vizet, a burgonyát, a sót és főzze 25 p/100oC/1-es fokozaton. Turmixolja 30mp/8-as fokozaton.
- Adja hozzá a maradék sárgarépa szeleteket, a tököt, a karfiolt, a cukkinit, a zöldborsót, majd főzze 20 p/100oC
/
/fokozaton.
- Adja hozzá a babot, és keverje el 2 p/100oC/
/
fokozaton.
- Ízlés szerint fűszerezze, és szedje tálkákba a levest. Tálalja forrón a reszelt parmezánnal és locsolja meg olívaolajjal.