Hozzávalók
- 1000 g paradicsom, negyedekre vágva
- 150 g hagyma, negyedekre vágva
- 1 alma hámozva, kimagozva és negyedekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk finom tengeri só
- 2 ek barnacukor
- ½ tk őrölt fajhéj
- 500 g víz
- 1 zöldséges leveskocka (0,5 literhez)
- 1 csipet őrölt feketebors
- 4 szál friss kakukkfű levele és egy kevés a tálaláshoz
- 30 g olíva olaj
- 10 g balzsamecet
Elkészítés
- Melegítse elő a sütőt 180oC-ra, és béleljen ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
- Helyezze a paradicsomot, a hagymát, az almát és a fokhagymát az előkészített tepsire, szórja meg ½ tk sóval, cukorral és fahéjjal. Süsse 40 percig (180oC).
- Tegye a sült zöldségeket, a gyümölcsöt és azok levét a keverőedénybe.
- Adja hozzá a vizet, a leveskockát, a borsot, ½ tk sót a kakukkfüvet, és főzze 10p/100oC/1-es fokozaton. Turmixolja 2p/10-es fokozaton.
- Öntse tálkákba, locsolja meg az olajjal és a balzsamecettel és szórja meg friss kakukkfűvel.