Hozzávalók
A tortillához
- 250 g tej
- 100 g disznózsír
- 500 g liszt (0 típusú) + egy kevés
- 1 ek sütőpor
- 10 g só
A töltelékhez
- 4 db gyöngyhagyma, darabokra vágva
- 30 g olívaolaj
- 500 g hullámos levelű endívia saláta, mosva, szárítva, csíkokra vágva (3 cm)
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 20 db kimagozott fekete olajbogyó
- 150 g pármai sonka, szeletelt
Elkészítés
(A receptet a TM5-re írtuk. Zárójelben, ha van eltérés, a TM31 instrukciókat találja.)
- Tegye a tejet és a sertészsírt a keverőedénybe, és keverje össze 1 p/37 °C/3-as fokozaton.
- Adja hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, és dagassza 2 p/(*2 p//) fokozaton.
- Formázzon a tésztából 10 egyforma azonos méretű labdát, és takarja le folpackkal.
- Lisztezett felületen nyújtsa ki mindegyik labdát sodrófával úgy, hogy mintegy 15 cm átmérőjű kör lapokat kapjon.
- Takarja le a lapokat folpackkal vagy nedves ruhával, hogy megvédje a tésztát a kiszáradástól, míg sütésre kerülnek.
- Melegítsen fel egy teflon serpenyőt (vagy a hozzá való terrakotta tortilla lapot), és süsse a tészta mindkét oldalát, amíg a felületén buborékok jelennek meg, és aranybarna lesz.
- Tisztítsa meg, és törölje szárazra a keverőedényt. Tegye bele a mogyoróhagymát és az olívaolajat, és dinsztelje
5 p/120 °C/// (*5 p/Varoma//) fokozaton. - Adja hozzá a salátaleveleket, sót, borsot, főzze 10 p/ 120 °C//(*10 p/Varoma//) fokozaton. Ha szükséges, főzze tovább 3 p/ 120 °C// (*3 p /Varoma//) fokozaton. Tegye át egy tálba, adja hozzá az olajbogyót, keverje össze, és tegye félre.
- Melegítse fel a tortillákat néhány percig a serpenyőben, terítse szét rajtuk a zöldséges tölteléket, a sonkát ,és tálalja azonnal.