348.35
2017-04-21

Hozzávalók

  • 650 g sertésszelet csíkokra vágva, vagy borjúszelet csíkokra vágva (1 cm)
  • 3 ek szójaszósz (30 g)
  • 200 g hagyma, félbevágva
  • 30 g repceolaj
  • 500 g víz
  • 1 húsleveskocka (0,5 l-hez), vagy 1 púpozott tk húsos házi ételízesítő
  • 800 g burgonya kockára, vagy szélesebb csíkokra vágva
  • 400 g csiperkegomba szeletelve
  • 20 g étkezési keményítő
  • 20 g sűrített paradicsom
  • 100 g tejszín
  • 1 púpozott tk só
  • ¼ tk bors
  • 3 csepp Worcester szósz

Elkészítés

  1. Tegye a húst és a szójaszószt egy tálba, és pácolja a hűtőben legalább 2 órán keresztül.
  2. Tegye a hagymát, az olajat a keverőedénybe, és aprítsa 3mp/5-ös fokozaton, majd dinsztelje 3p/120oC/blank/1-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a bepácolt húst, és pirítsa 5p/120oC/blank/blankfokozaton.
  4. Adjon hozzá 450 g vizet és a leveskockát. Helyezze a Varoma tálat a keverőedény fedelére, tegye bele a
  5. burgonyát, majd tegye a gombát a Varoma tálcára, tegye rá a Varoma fedelét, és párolja 27p/Varoma/blank/blankfokozaton. Tegye félre a Varomát.
  6. Keverje össze az étkezési keményítőt 50 g vízzel egy csészében, majd a sűrített paradicsommal, a tejszínnel, a sóval, a borssal, a Worcester szósszal együtt adja a húshoz a keverőedényben,és főzze 2p/Varoma/blank/blankfokozaton.
  7. Tegye a párolt gombát a keverőedénybe, és a spatula segítségével keverje össze 1p/Varoma/blank/blankfokozaton, ízlés szerint fűszerezze, és tálalja a burgonyával.
TANÁCSOK
  • A hosszában negyedekre vágott burgonya, vagy a sült burgonyánál vastagabb csíkokra vágott burgonya, relatíve rövidebb főzési időt igényel.
  • Köretként készíthet galuskát vagy rizst is.
  • Svájcban a receptet borjúhúsból készítik, és rösztiburgonyát adnak hozzá köretként.
VARIÁCIÓK
  • A tejszínt helyettesítheti crème légère-rel.
  • 50 g tejszínt helyettesítsen tejjel.

Leave a comment