Hozzávalók
- 650 g sertésszelet csíkokra vágva, vagy borjúszelet csíkokra vágva (1 cm)
-
3 ek szójaszósz (30 g)
-
200 g hagyma, félbevágva
-
30 g repceolaj
-
500 g víz
-
1 húsleveskocka (0,5 l-hez), vagy 1 púpozott tk húsos házi ételízesítő
-
800 g burgonya kockára, vagy szélesebb csíkokra vágva
-
400 g csiperkegomba szeletelve
-
20 g étkezési keményítő
-
20 g sűrített paradicsom
-
100 g tejszín
-
1 púpozott tk só
-
¼ tk bors
-
3 csepp Worcester szósz
Elkészítés
- Tegye a húst és a szójaszószt egy tálba, és pácolja a hűtőben legalább 2 órán keresztül.
- Tegye a hagymát, az olajat a keverőedénybe, és aprítsa 3mp/5-ös fokozaton, majd dinsztelje 3p/120oC//1-es fokozaton.
- Adja hozzá a bepácolt húst, és pirítsa 5p/120oC//fokozaton.
- Adjon hozzá 450 g vizet és a leveskockát. Helyezze a Varoma tálat a keverőedény fedelére, tegye bele a
- burgonyát, majd tegye a gombát a Varoma tálcára, tegye rá a Varoma fedelét, és párolja 27p/Varoma//fokozaton. Tegye félre a Varomát.
- Keverje össze az étkezési keményítőt 50 g vízzel egy csészében, majd a sűrített paradicsommal, a tejszínnel, a sóval, a borssal, a Worcester szósszal együtt adja a húshoz a keverőedényben,és főzze 2p/Varoma//fokozaton.
- Tegye a párolt gombát a keverőedénybe, és a spatula segítségével keverje össze 1p/Varoma//fokozaton, ízlés szerint fűszerezze, és tálalja a burgonyával.
TANÁCSOK
- A hosszában negyedekre vágott burgonya, vagy a sült burgonyánál vastagabb csíkokra vágott burgonya, relatíve rövidebb főzési időt igényel.
- Köretként készíthet galuskát vagy rizst is.
- Svájcban a receptet borjúhúsból készítik, és rösztiburgonyát adnak hozzá köretként.
VARIÁCIÓK
- A tejszínt helyettesítheti crème légère-rel.
- 50 g tejszínt helyettesítsen tejjel.