Hozzávalók
- 20 g friss koriander, csak a levelek
- 750 g friss paradicsom, negyedelve
- 130 g hagyma, negyedelve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek finom tengeri só
- 500 g hámozott, nyers királyrák
- 1 db szegfűszeg
- 1 db fahéj rúd, kicsi, vagy ¼ tk őrölt fahéj
- 20 g barnacukor
- 20 g méz
- 40 g fehérbor
- 10 g friss, zöld chili, kimagozva
- 75 g citromlé
- 5 csepp tabasco szósz
- 1 tk finom tengeri só
- ½ tk őrölt feketebors
- 150 g friss paradicsom, felkockázva
- 70 g jégkocka
- 2 db avokádó, szeletelve a tálaláshoz
- 1 db lime, cikkekre szedve a tálaláshoz
Elkészítés
- Tegye a koriandert a keverőedénybe, és aprítsa 5 mp/8-as fokozaton. Szedje ki egy kis tálba, és tegye félre.
- Tegye a paradicsomot, 30 g hagymát, a fokhagymát és a sót a keverőedénybe, majd aprítsa 3 mp/5-ös fokozaton. Főzze 13 p/100°C/1-es fokozaton.
- Illessze a Varomát a helyére, tegye bele a királyrákot, majd főzze 7 p/Varoma/1-es fokozaton. Tegye félre a Varomát, hogy a rák kihűljön.
- Turmixolja 1 p/5-8-as fokozaton, a sebességet fokozatosan emelve.
- Adja hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a cukrot, a mézet és a fehérbort, majd főzze 40 p/50°C/1-es fokozaton. Szedje ki egy tálba és rakja a hűtőbe, hogy kihűljön. Tisztítsa meg a keverőedényt.
- Tegye a maradék hagymát, a zöld chilit, a citromlevet, a tabascót, a sót és a borsot a keverőedénybe, majd aprítsa 4 mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatulával tolja le az edény aljára.
- Helyezze be a habverőt. Adja hozzá a főtt királyrákot, a félretett salsát, a kockázott paradicsomot, az aprított koriandert és a jégkockát a keverőedénybe, és keverje 20 mp/ /1-es fokozaton. Vegye ki a habverőt. Öntse a keveréket szervírozó tálkákba.
- Tálalja avokádó szeletekkel és lime cikkekkel.