Hozzávalók
- 300 g kuszkusz
- 500 g víz
- 1 púpozott kk zöldséges ételízesítő vagy egy zöldségleves kocka
- 1 db hagyma, félbevágva
- 200 g paprika, darabolva
- 400 g uborka, darabolva
- 200 g paradicsom, negyedelve
- 1/2 kk só
- 1/4 kk bors
- 15 g friss petrezselyem levele
- 50 g mandula
- 50 g ribizli
Citromos-joghurtos öntethez:
- 1 csokor menta levele (10 g)
- 500 g natúr joghurt
- 15 g citromlé
- 1/2 kk só
- 1/4 kk bors
Elkészítés
Kuszkusz
- Tegye a salátástálat a keverőedény fedelére, mérje bele a kuszkuszt, majd tegye félre.
- Öntse a vizet a keverőedénybe, tegye bele a zöldséges ételízesítőt, és főzze 5 p/100°C/1-es fokozaton, majd öntse a kuszkuszra, keverje el és hagyja 4 percig állni.
- Tegye a hagymát a keverőedénybe, és aprítsa 3 mp/5-ös fokozaton.
- Adja hozzá a paprikát, az uborkát, a paradicsomot, a sót, a borsot, és a spatula segítségével aprítsa 5 mp/4-es fokozaton, majd adja a kuszkuszhoz.
- Tegye a petrezselymet, a mandulát, a ribizlit a keverőedénybe, turmixolja 3mp/8-as fokozaton, majd adja hozzá a kuszkuszhoz, és az egészet jól keverje össze.