403.54
2016-03-16

Hozzávalók

Pácoláshoz:

  • 1 db sárgarépa (kb.70 g), darabokra vágva
  • 1 db hagyma (k.90 g) felezve
  • 1 db szárzeller (k.70 g) darabokra vágva
  • 20 g olívaolaj
  • 350 g vörösbor
  • 500 g szarvashús, felkockázva (3 cm)

Raguhoz:

  • 50 g étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalommal), darabokra vágva
  • 4 db gyöngyhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ ek
  • 30 g sűrített paradicsom
  • 5 szem borókabogyó
  • 5 szem feketebors
  • ¼ db narancs reszelt héja (opcionális)
  • 250 g marhahúslé
  • 35 g vad áfonya

Elkészítés

Pácolás:

1. Tegye a sárgarépát, a hagymát, a szárzellert a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.

2. Adja hozzá az olívaolajat, és dinsztelje 3 p/120°C/2-es (*3 p/Varoma /2-es) fokozaton, majd öntse fel a borral.

3. Tegye a szarvashúst egy tálba vagy fedeles dobozba, öntse rá a páclevet, és 8 órát –vagy inkább egy éjszakát – hagyja hűvös helyen állni a húst a páclében. Mossa el a keverőedényt.

Ragu:

4. Vegye ki a húst a pácléből, a párolókosár segítségével hagyja lecsöpögni, a páclevet tegye félre.

5. Tegye a csokoládét a keverőedénybe, reszelje meg 10 mp/10-es fokozaton, szedje ki, és tegye félre.

6. Tegye a gyöngyhagymát és a fokhagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton; a keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.

7. Adja hozzá a szarvashúst, pirítsa 5 p/120 °C/visszaforgato/fakanal (*5 p/Varoma /visszaforgato/fakanal ) fokozaton.

8. Adja hozzá a zöldséges páclevet, a sót, a sűrített paradicsomot, a borókabogyót, a feketeborsot, a reszelt narancshéjat, a marhahúslevet, és főzze
60 p/100 °C/visszaforgato/1-es fokozaton.

9. Adja hozzá a reszelt csokoládét és a vad áfonyát, keverje össze 1 p/100 °C/visszaforgato/1-es fokozaton. Kóstolja meg, ízlés szerint sózza, borsozza, tálalja főtt tésztával.

Leave a comment