Hozzávalók
- 5 db fokhagyma gerezd
- 60 gr mustár
- 3 ek paradicsomszósz
- 1 tk só
- 2 ek szárított oregánó
- 20 gr citromlé (fél citrom leve)
- 50 gr extra szűz olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 2 db csirkemell (bőr nélkül, csíkokra vágva)
- 8 db pita (12-13 centiméter átmérőjű)
- 200 gr saláta (vékony csíkokra vágva)
- 2 db paradicsom (kockára vágva)
Elkészítés
- Rakja a pác hozzávalóit (fokhagyma, mustár, paradicsomszósz, só, oregánó, citromlé, olívaolaj, fehérborecet, bors) a keverőtálba, majd keverje őket össze 30 másodperc/7-es fokozaton.
- Helyezze a csirkemell csíkokat egy edénybe, öntse rá a pácot, majd hagyja őket a pácban legalább 24 órán keresztül.
- Öntse át a csirkét és a pácot a keverőtálba, és főzze 12 perc/Varoma/
/
fokozaton. A keverőtál tetejére a párolókosarat helyezze!
- Vágja fel a pitákat, és töltse meg őket a csirke csíkokkal és zöldségekkel. Öntetnek használjon tejfölt vagy majonézt!