360.09
2015-07-26

Hozzávalók

  • 5 db fokhagyma gerezd
  • 60 gr mustár
  • 3 ek paradicsomszósz
  • 1 tk
  • 2 ek szárított oregánó
  • 20 gr citromlé (fél citrom leve)
  • 50 gr extra szűz olívaolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 2 db csirkemell (bőr nélkül, csíkokra vágva)
  • 8 db pita (12-13 centiméter átmérőjű)
  • 200 gr saláta (vékony csíkokra vágva)
  • 2 db paradicsom (kockára vágva)

Elkészítés

  1. Rakja a pác hozzávalóit (fokhagyma, mustár, paradicsomszósz, só, oregánó, citromlé, olívaolaj, fehérborecet, bors) a keverőtálba, majd keverje őket össze 30 másodperc/7-es fokozaton.
  2. Helyezze a csirkemell csíkokat egy edénybe, öntse rá a pácot, majd hagyja őket a pácban legalább 24 órán keresztül.
  3.  Öntse át a csirkét és a pácot a keverőtálba, és főzze 12 perc/Varoma/visszaforgato/fakanal fokozaton. A keverőtál tetejére a párolókosarat helyezze!
  4.  Vágja fel a pitákat, és töltse meg őket a csirke csíkokkal és zöldségekkel. Öntetnek használjon tejfölt vagy majonézt!

Leave a comment