Hozzávalók
Test
- 90 g magozott datolya
- 20 g napraforgómag
- 40 g szárított kókuszreszelék
- 50 g szárított banán
- 60 g étcsokoládé darab, vagy pasztilla
- 150 g zabpehely
- 100 g kókusz olaj
- 50 g sötét barnacukor
- 50 g puffasztott rizs
- 20 g víz
- 40 g méz, plusz egy kevés a ragasztáshoz
- 20-40 g búzacsíra
Bevonat
- 100 g szárított kókuszreszelék
- 15 g kakaópor
- 30 g sötét barnacukor
Dekoráció
- 10 g ezüst tortagyöngy
- 20 g szeletelt mandula
- 20 g puha gumicukor (hosszúkás)
Elkészítés
- Test: Tegye a datolyát, a napraforgómagot, a kókuszreszeléket, a banán chipset, a csokoládét a keverőedénybe, és aprítsa 6mp/8-as fokozaton. Szedje ki egy nagy tálba, és tegye félre.
- Tegye a zabpelyhet a keverőedénybe, és őrölje 3mp/7-es fokozaton. Adja a tálhoz.
- Tegye a kókusz olajat, a cukrot a keverőedénybe, és főzze 6p/Varoma/2-es fokozaton.
- Adja hozzá a félretett csokoládés keveréket, majd adja hozzá a puffasztott rizst, a vizet, a mézet, és keverje 10mp/3-as fokozaton.
- Adja hozzá a búzacsírát, hogy keményebb állagot érjen el, ha szükséges, és ismételten keverje
10mp/3-as fokozaton. - Bevonat: Tegye az összes hozzávalót a keverőedénybe és darálja 5mp/7-es fokozaton. Szedje ki egy kis tálba, és tegye félre.
- Dekoráció: Formázzon egér-, vagy pókformákat a test keverékből, majd forgassa a bevonatba. Használja az ezüstgyöngyöket szemnek és szájnak, a mandulát füleknek, a gumicukor csíkokat lábnak, mézet használva ragasztóként. Fogyasztásig tegye a hűtőbe.