Hozzávalók
- 600 g burgonya (felkockázva)
- 150 g sárgarépa (felkockázva)
- 100 g fagyasztott borsó
- 300 g majonéz (Thermomixben készült)
- 600 g víz
- 60 g olívabogyó (plusz néhány díszítésnek)
- 60 g ecetes uborka
- 1 db konzerv tonhal (kb. 200 g – lecsöpögtetve)
- 4 db tojás (megmosva)
- só (ízlés szerint)
A dekorációhoz:
- 100 g kaliforniai paprika (vékony csíkokra felvágva)
- 6 db koktél paradicsom
- 4 db salátalevél
Elkészítés
- Helyezzük a burgonyát, a répát és a borsót a Varoma tálba.
- Öntsük a vizet a keverőedénybe, helyezzük be a pároló kosarat, majd rakjuk bele a tojásokat.
A Varomát helyezzük a keverőedény tetejére, majd pároljunk 26 p/Varoma/1-es fokozaton. - Rakjuk félre a Varomát, a tojásokat helyezzük hideg vízbe, és hagyjuk kihűlni. A főtt zöldségeket öntsük egy nagy tálba. Sózzuk ízlés szerint, majd hűtsük szobahőmérsékletűre. Tisztítsuk ki a keverőedényt.
- 3 tojást hámozzunk meg, rakjuk a keverőedénybe az olívabogyóval és az ecetes uborkával együtt aprítsuk fel
2 mp/4-es fokozaton. - A tojásos keveréket tegyük a tálba, adjuk hozzá a tonhalat, a majonéz 2/3-át, és óvatosan keverjük
össze a hozzávalókat. Az így kapott salátát öntsük egy jénai tálba, a tetejére rakjuk a maradék majonézt. Dekoráljuk saláta levelekkel, koktél paradicsommal, a megmaradt tojással és olívabogyóval. A salátát a tálalásig rakjuk hűtőbe.