360.33
2015-07-26

Hozzávalók

  • 6500 g sertés szűzérme
  • 230 g aszalt szilva
  • 130 g felezett vöröshagyma
  • 1 db csirkés leveskocka
  • 2 tk paradicsompüré
  • 600 g víz
  • 500 g burgonya (hámozva, negyedelve)
  • só, bors

Elkészítés

  1. Egy éles késsel vágjunk zsebet a szűzérmére, és töltsük bele az aszalt szilvát (200 g-ot), fűszerezzük be. Tekerjük folpackba, és helyezzük a Varoma tálcára.
  2. Helyezzük a keverőedénybe a hagymát, a fokhagymát, a leveskockát, a maradék aszalt szilvát, paradicsompürét, és aprítsuk 5 mp/5-ös fokozaton.
  3.  Adjuk hozzá a vizet. Helyezzük be a párolókosarat, és mérjük bele a krumplit.
  4.  Tegyük a Varoma tálat a helyére, és pároljuk meg a húst és a krumplit 45 p/Varoma/1-es fokozaton.
  5.  A párolási idő letelte után a húst szeleteljük fel, majd a szósszal és a krumplival tálaljuk.

Leave a comment