Hozzávalók
- 6500 g sertés szűzérme
- 230 g aszalt szilva
- 130 g felezett vöröshagyma
- 1 db csirkés leveskocka
- 2 tk paradicsompüré
- 600 g víz
- 500 g burgonya (hámozva, negyedelve)
- só, bors
Elkészítés
- Egy éles késsel vágjunk zsebet a szűzérmére, és töltsük bele az aszalt szilvát (200 g-ot), fűszerezzük be. Tekerjük folpackba, és helyezzük a Varoma tálcára.
- Helyezzük a keverőedénybe a hagymát, a fokhagymát, a leveskockát, a maradék aszalt szilvát, paradicsompürét, és aprítsuk 5 mp/5-ös fokozaton.
- Adjuk hozzá a vizet. Helyezzük be a párolókosarat, és mérjük bele a krumplit.
- Tegyük a Varoma tálat a helyére, és pároljuk meg a húst és a krumplit 45 p/Varoma/1-es fokozaton.
- A párolási idő letelte után a húst szeleteljük fel, majd a szósszal és a krumplival tálaljuk.