Hozzávalók
- 3 db chilli “ancho” kimagozva, friss vagy szárított
- 2 db paprika – szárított, magozott„guajillo” vagy chilli
- 180 g hagyma, negyedekre vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g olívaolaj
- 500 g darált marhahús
- 180 g burgonya, felkockázva (1 cm)
- 160 g sárgarépa, felkockázva (1 cm)
- 1 tk só
- 1 csipet őrölt bors
- ½ tk szárított oregánó
- ½ tk őrölt kömény
- 500 g víz
- 10 db mexikói tostadas tortilla (olajban sült) vagy kukorica tortilla
- 10 tk tejföl
- 200 g panela (mexikói friss sajt) reszelve vagy apróra vágott mozzarella
Elkészítés
- Tegye a paprikákat a tálba, és darálja 40 mp/10-es fokozaton.
- Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát, aprítsa 10 mp/4-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatula segítségével.
- Adja hozzá az olívaolajat, és dinsztelje 5 p/120°C/1-es fokozaton.
- Helyezze be a pillangót, adja hozzá a húst, burgonyát, répát, sót, borsot, oregánót és a köményt, főzze
8p/120 °C//1-es fokozaton. - Adja hozzá a vizet, és főzze 15 perc/120°C / /1-es fokozaton. Ellenőrizze a húst, és ha szükséges, főzze tovább 3p/120°C//1-es fokozaton.
- Ossza el a piccadillo-t a tostada-kon, díszítse egy-egy kanálnyi tejföllel és reszelt sajttal.