364.65
2015-11-29

Hozzávalók

  • 3 db chilli “ancho” kimagozva, friss vagy szárított
  • 2 db paprika – szárított, magozott„guajillo” vagy chilli
  • 180 g hagyma, negyedekre vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g olívaolaj
  • 500 g darált marhahús
  • 180 g burgonya, felkockázva (1 cm)
  • 160 g sárgarépa, felkockázva (1 cm)
  • 1 tk
  • 1 csipet őrölt bors
  • ½ tk szárított oregánó
  • ½ tk őrölt kömény
  • 500 g víz
  • 10 db mexikói tostadas tortilla (olajban sült) vagy kukorica tortilla
  • 10 tk tejföl
  • 200 g panela (mexikói friss sajt) reszelve vagy apróra vágott mozzarella

Elkészítés

  1. Tegye a paprikákat a tálba, és darálja 40 mp/10-es fokozaton.
  2. Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát, aprítsa 10 mp/4-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatula segítségével.
  3. Adja hozzá az olívaolajat, és dinsztelje 5 p/120°C/1-es fokozaton.
  4. Helyezze be a pillangót, adja hozzá a húst, burgonyát, répát, sót, borsot, oregánót és a köményt, főzze
    8p/120 °C/visszaforgato/1-es fokozaton.
  5. Adja hozzá a vizet, és főzze 15 perc/120°C / visszaforgato/1-es fokozaton. Ellenőrizze a húst, és ha szükséges, főzze tovább 3p/120°C/visszaforgato/1-es fokozaton.
  6. Ossza el a piccadillo-t a tostada-kon, díszítse egy-egy kanálnyi tejföllel és reszelt sajttal.

Leave a comment