367.75
2016-03-15

Hozzávalók

  • 8 szál friss rozmaring
  • 1200 g víz
  • 200 g tej
  • 10 g
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 300 g kukoricaliszt
  • 10 g vaj
  • kb. 1000 g mogyoróolaj a sütéshez
  • 250 g Gorgonzola

Elkészítés

1. Tegyen két szál rozmaringot a keverőedénybe, aprítsa 8 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.

2. Adja hozzá a vizet, a tejet és a sót, majd forralja fel 8 p/100°C/1-es fokozaton.

3. Adja a keverőedény tartalmához az olívaolajat és a kukoricalisztet, majd folytassa a főzést 5 p/4-es fokozaton, azután 35 p/100 °C/2-es fokozaton.

4. Közben vajazzon ki 6 db kerámia tálkát vagy szuflé formát, és tegye félre. Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsen fel mogyoró olajat, és a maradék rozmaring ágakat süsse meg benne. Csöpögtesse le szűrőkanálon, és hagyja megszáradni papírtörlőn. A főzési idő leteltével szedje a keveréket az előre elkészített kerámia tálkákba, szórja meg a közepét a Gorgonzolával, és díszítse a sült rozmaring ágakkal. Tálalja azonnal.

Leave a comment