Hozzávalók
- 500 g búza
- 200 g sütőtök, darabokra vágva
- 40 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 100 g víz
- 300 g natúr joghurt
- 150 g tökmag
- 20 g tökmagolaj, plusz egy kevés a kiolajozáshoz
- 2 tk só
Elkészítés
- Tegyen 250 g búzát a keverőedénybe, őrölje 1 p/10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
- Tegye a másik adag 250 g búzát is a keverőedénybe, és őrölje 1p/10-es fokozaton, tegye félre ezt is.
- Tegye a sütőtök darabokat a keverőedénybe, és keverje össze 10 mp/8-as fokozaton.
- Adja hozzá az élesztőt, a cukrot, a vizet, a joghurtot, melegítse 2p/37˚C/1-es fokozaton.
- Majd adja hozzá az őrölt búzát, a tökmagot, a tökmagolajat és a sót a keverőedény tartalmához, dagassza
4p/ (*4 p/ /) fokozaton. Közben olajozzon ki egy sütőformát. - Szedje a tésztát a kiolajozott formába, és langyos helyen hagyja kb. 30 percig kelni, mialatt melegítse elő a sütőt 200˚C-ra.
- Süsse a kenyeret 60 percig (200˚C), a sütés vége felé takarja le sütőpapírral, hogy ne barnuljon meg nagyon. Vegye ki a kenyeret a formából, hűtőrácson hagyja kihűlni. Szeletelje fel (kb. 30 szelet), és tálalja.