Hozzávalók
- 200 g hagyma, negyedelve
- 200 g piros paprika, darabokra vágva
- 50 g extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 g bárányhús, felkockázva (2 cm)
- 1 tk finom szemű tengeri só
- ½ tk őrölt feketebors
- 100 g fehérbor
- 1 tk édes pirospaprika
- 1 tk őrölt kurkuma
- 1 húsleves kocka (0.5 literhez)
- 800 g víz
- 250 g fehér rövid szemű rizs
- 1 ek aprított friss petrezselyemzöld
Elkészítés
- Tegye a parmezán sajtot a keverőedénybe, reszelje meg 10 mp / 10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba.
- Tegye a keverőedénybe a bárányhúst, a sót, a borsot, és párolja 8 p /120°C/ / (*8 p /100°C/ /) fokozaton.
- Adja hozzá a fehérbort, és a mérőpohár nélkül főzze 2 p /Varoma/ / fokozaton.
- Adja hozzá a paprikát, kurkumát, leveskockát, a vizet, és főzze 30 p /100 °C/ / fokozaton.
- Végezetül adja hozzá a rizst, és főzze 13 p /100 °C// fokozaton. A spatulával keverje jól össze mielőtt tányérokra szedi.