Hozzávalók
- 10 g vaj
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 1000 g teljes tej
- 1000 g víz
- 250 g cukor
- 1 szem kemény mentolos cukorka
- 200 g rizs
- 1 db citrom (lehetőleg bio) leve, fehér héj nélkül
- 6 db tojás
- 1 csipet só
- 100 g ánizs likőr
- 50 g aprított/szeletelt mandula
Elkészítés
- Melegítse elő a sütőt (180 °C) légkeveréssel. Vajazzon ki, és szórjon be zsemlemorzsával egy tortaformát (Ø 26 cm).
- Tegye a vizet, 50 g cukrot, a mentolos cukorkát a keverőedénybe, és melegítse 8 p/100°C/2-es fokozaton.
- Adja hozzá a rizst, és főzze további 13 p/100°C/ /1-es fokozaton. A főzési idő leteltével szedje ki egy nagy tálba, és hagyja kihűlni.
- A kiöblített, szárazra törölt keverőedénybe tegyen 200 g cukrot, a citrom héjat, és őrölje 15 mp/10-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
- Adja hozzá a tojásokat, keverje 2 p/5-ös fokozaton.
- Adja a keveréket a tálban félretett rizshez, sózza, adjon hozzá 30 g ánizs likőrt, a darabolt mandulát, és a spatulával óvatosan forgassa össze az egészet. Szedje ki a keveréket az előkészített tortaformába, és süsse hagyományos sütőben 40 percig (180 ° C). Óvatosan vegye ki a sütőből, várjon amíg hűl egy kicsit, majd a még meleg tortát locsolja meg a maradék ánizs likőrrel. Hagyja kihűlni tálalás előtt. Tálalja melegen vagy hidegen szeletekre vágva.