351.66
2016-04-24

Hozzávalók

  • 10 g vaj
  •  2-3 ek zsemlemorzsa
  • 1000 g teljes tej
  • 1000 g víz
  • 250 g cukor
  • 1 szem kemény mentolos cukorka
  • 200 g rizs
  • 1 db citrom (lehetőleg bio) leve, fehér héj nélkül
  • 6 db tojás
  • 1 csipet
  • 100 g ánizs likőr
  • 50 g aprított/szeletelt mandula

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt (180 °C) légkeveréssel. Vajazzon ki, és szórjon be zsemlemorzsával egy tortaformát (Ø 26 cm).
  2. Tegye a vizet, 50 g cukrot, a mentolos cukorkát a keverőedénybe, és melegítse 8 p/100°C/2-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a rizst, és főzze további 13 p/100°C/visszaforgato /1-es fokozaton. A főzési idő leteltével szedje ki egy nagy tálba, és hagyja kihűlni.
  4. A kiöblített, szárazra törölt keverőedénybe tegyen 200 g cukrot, a citrom héjat, és őrölje 15 mp/10-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
  5. Adja hozzá a tojásokat, keverje 2 p/5-ös fokozaton.
  6. Adja a keveréket a tálban félretett rizshez, sózza, adjon hozzá 30 g ánizs likőrt, a darabolt mandulát, és a spatulával óvatosan forgassa össze az egészet. Szedje ki a keveréket az előkészített tortaformába, és süsse hagyományos sütőben 40 percig (180 ° C). Óvatosan vegye ki a sütőből, várjon amíg hűl egy kicsit, majd a még meleg tortát locsolja meg a maradék ánizs likőrrel. Hagyja kihűlni tálalás előtt. Tálalja melegen vagy hidegen szeletekre vágva.

Leave a comment