348.35
2017-02-14

Hozzávalók

Tészta

  • 60 g cukor
  • 2 darabka citromhéj
  • 130 g sózatlan vaj, darabokra vágva
  • 180 g önkelesztő liszt (gluténmentes)
  • 1 tk só

Citrom sodó

  • 200 g cukor
  • 4 tojás
  • 140 g citromlé
  • 95 g önkelesztő liszt (gluténmentes)
  • 3 púpozott tk sütőpor (gluténmentes)

Díszítéshez

  • 20 g porcukor

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 180oC-ra. olajozzon ki egy 20×30 cm-es tepsit és bélelje ki sütőpapírral úgy, hogy a papír lógjon túl a tepsi falán. Olajozza be a sütőpapírt is, és borítsa be egy másik sütőpapírral a másik irányból úgy, hogy ez a papír is túllógjon a tepsi falán. Tegye félre.
  2. Tegye a cukrot és a citromhéjat a keverőedénybe, és őrölje 15 mp/10-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a vajat, a lisztet, a sót, és mixelje 10 mp/6-os fokozaton, majd dagassza 1 p 30 mp/dagasztó funkcióval. Szedje ki a keveréket a tepsire és egyengesse el a tepsiben egy evőkanál hátsó oldalával.
  4. Süsse előmelegített sütőben (180 C) 15 percig. Vegye ki a sütőből és hagyja hűlni 20 percig. Ne vegye le a sütő hőfokát.
  5. Tegye a cukrot, tojásokat és a citromlevet a keverőedénybe és mixelje össze 1 p/5-ös fokozaton.
  6. Adja hozzá a lisztet, a sütőport és keverje 30 mp/5-ös fokozaton. Szedje a keveréket a sült tészta lapra és süsse a 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig. Miután kivette a sütőből, hagyja hűlni 20 percet, majd tegye hűtőbe 4-6 órára.
  7. A sütőpapír széleinél fogva emelje ki a tepsiből egy vágódeszkára, és kockázza fel 12 darabra.
  8. Díszítse porcukorral és tálalja.

Leave a comment