Hozzávalók
- 40 g olívaolaj, plusz a forma kikenéséhez
- 200 g friss gombafej, vékonyan szeletelve (3 mm)
- 75 g csemegekukorica konzerv, lecsöpögtetve
- 4-5 szál újhagyma, felkarikázva (3 mm)
- 1/2 tk finom szemű tengeri só
- 2 csipet őrölt feketebors
- 4 db nagyobb tojás
- 200 g tej
- 100 g reszelt mozzarella, vagy más sajt
Elkészítés
- Melegítse elő a sütőt 180 C-ra, és olajozzon ki egy 12 lyukú muffin formát.
- Tegye az olajat, a gombákat, a kukoricát, az újhagymát, sót és egy csipet borsot a keverőedénybe, dinsztelje 12p/120°C/ / (*12 p /100°C/ /) fokozaton, majd ossza el a keveréket a muffin formákban.
- Tegye a tojásokat, egy csipet borsot, a tejet, 40 g reszelt sajtot a keverőedénybe, keverje 15 mp /3-as fokozaton. Öntse a tojásos keveréket a muffin formában lévő zöldséges alapra, és szórja meg a maradék 60 g reszelt sajttal.
- Süsse 20 percig (180 ° C), amíg megsül, és aranybarna lesz a teteje. Szedje ki a formából, és tálalja salátával.
Tipp: Hidegen tartva kiváló snack-nek vagy uzsonnának.
1 Comment
Régóta keresek már olyan reggeli recepteket, melyek nem kimondottan tejtermékek, nincsenek tele liszttel, vagyis azért egészségtudatosak:) Számomra ez a muffinos recept egyszerűen kiváló! Nagyon finom, kiadós, és laktató! Finom teával a tökéletes reggeli kategória nálam:)