360.33
2015-07-26

Hozzávalók

  • 6-8 db szárított egész chili
  • 500 gr olívaolaj

Elkészítés

  1. Tegyen 3-4 chili paprikát a keverőedénybe, és aprítsa 3mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le a keverőedény aljára.
  2. Adjon hozzá 50 gr olívaolajat, és melegítse 20 p/100°C/1-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a maradék 450 g olívaolajat, keverje össze 3mp/2-es fokozaton, majd öntse egy üvegbe, és hagyja állni legalább 8 órán keresztül, de lehetőleg másnapig.
  4. Szűrőn keresztül szűrje le a chilis olajat, és töltse 3-4 kis üvegbe (100-200 ml), majd dekorációként tegyen 1 egész chili paprikát minden üvegbe. Használja fel igény szerint.

Leave a comment