346.38
2015-10-18

Hozzávalók

  • 120 g hagyma, hámozva, félbe vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 g olívaolaj
  • 2 adag konzerv darabolt paradicsom (400 g/db), vagy azonos mennyiségű friss paradicsom, hámozva és kimagozva
  • 150 g paradicsompüré
  • 1 ek szárított oregano
  • 1 tk szárított bazsalikom vagy 1 ek friss bazsalikom levél
  • 1 db babérlevél
  • 2 tk cukor
  • 1 ek
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés

(A receptet a TM5-re írtuk. Zárójelben, ha van eltérés, a TM31 instrukciókat találja.)

  1. Tegye a hagymát és a fokhagymát a keverőedénybe, és aprítsa 3mp/5-ös fokozaton.
  2. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le a keverőedény aljára, és ismét aprítsa 3mp/5-ös fokozaton.
  3. Adja hozzá az olajat, és dinsztelje 3 p/120°C/fakanal/fokozaton (*3 p/Varoma/fakanal/ fokozaton).
  4. Adja hozzá a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, az oregánót, a bazsalikomot, a babérlevelet, a cukrot, a sót és a borsot, majd főzze 40 p/100°C/1,5-es fokozaton, mérőpohár helyett a párolókosarat a keverőedény fedelére téve, hogy megakadályozza a kifröccsenést.
  5. Még forrón töltse befőttesüvegbe.

Leave a comment