Hozzávalók
- 120 g hagyma, hámozva, félbe vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 g olívaolaj
- 2 adag konzerv darabolt paradicsom (400 g/db), vagy azonos mennyiségű friss paradicsom, hámozva és kimagozva
- 150 g paradicsompüré
- 1 ek szárított oregano
- 1 tk szárított bazsalikom vagy 1 ek friss bazsalikom levél
- 1 db babérlevél
- 2 tk cukor
- 1 ek só
- frissen őrölt feketebors
Elkészítés
(A receptet a TM5-re írtuk. Zárójelben, ha van eltérés, a TM31 instrukciókat találja.)
- Tegye a hagymát és a fokhagymát a keverőedénybe, és aprítsa 3mp/5-ös fokozaton.
- A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le a keverőedény aljára, és ismét aprítsa 3mp/5-ös fokozaton.
- Adja hozzá az olajat, és dinsztelje 3 p/120°C/
/fokozaton (*3 p/Varoma/
/ fokozaton).
- Adja hozzá a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, az oregánót, a bazsalikomot, a babérlevelet, a cukrot, a sót és a borsot, majd főzze 40 p/100°C/1,5-es fokozaton, mérőpohár helyett a párolókosarat a keverőedény fedelére téve, hogy megakadályozza a kifröccsenést.
- Még forrón töltse befőttesüvegbe.