Hozzávalók
- 160 g kukoricadara
- 140 g liszt
- 60 g cukor
- 2 tk sütőpor
- 1 tk só
- 1 tojás (60 g)
- 250 g tej
- 60 g napraforgó -, vagy kukoricacsíra olaj
Elkészítés
- Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.
- Tegye a kukoricadarát, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót a keverőedénybe, és keverje 4mp/4-es fokozaton, majd tegye félre egy tálba.
- Tegye a tojást, a tejet, az olajat a keverőedénybe és keverje 5mp/3-as fokozaton.
- Adja hozzá a félretett kukoricadara keveréket és dolgozza el 6mp/4-es fokozaton.
Keverje meg a spatulával, majd öntse a tésztát a kivajazott muffin sütőformába. Süsse az előmelegített sütőben (200°C) 13-15 percig. Hagyja a kész muffinokat 5 percig hűlni a formában, majd tegye egy rácsra.
TANÁCS
- Süsse a tésztát négyszögletű sütőformában (20 x 20cm) előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig, és négyzetekre vagy vastagabb szeletekre vágva kukoricakenyérként tálalja.
VARIÁCIÓK
- Édes muffin: a 2. lépésben adjon hozzá 50 g mézet
- Ropogós bacon muffin: a 4. lépésben adjon hozzá 100 g pirított bacon kockát.
- Sajtos muffin: tegyen 75 g darabokra vágott cheddar sajtot a keverőedénybe, és reszelje le 10mp/9-es fokozaton, tegye félre, majd adja a tésztához a 4. lépésben
- Chili muffin: a 3. lépésben adjon hozzá apróra vágott jalapeño paprikát.