Hozzávalók
Tészta
- 250 g finomliszt
- 150 g vaj kockázva, plusz egy kevés a kivajazáshoz
- 1 db tojás
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk finom tengeri só
Töltelék
- 120 g ementáli sajt, darabolva
- 1 kis marék friss petrezselyemlevél
- 750 g tök, felkockázva
- 200 g hagyma, negyedelve
- 200 g bacon kocka
- 20 g olívaolaj
- 400 g crème fraîche (30%-os tejszín)
- 4 db nagyobb tojás
- 2 ek friss metélőhagyma aprítva
- 1 tk finom tengeri só
- ½ tk őrölt feketebors
- ¼ tk őrölt szerecsendió
Elkészítés
- Tészta: Tegye a lisztet, a vajat, a tojást, a fehérborecetet, a sót a keverőedénybe, és keverje
40mp/5-ös fokozaton. Borítsa ki, gyúrja össze egy labdává, és csomagolja be folpackba, majd 1 órán keresztül pihentesse a hűtőben. - Töltelék: A pihentetési idő vége felé melegítse elő a sütőt 200˚C-ra, és vajazza ki a sütőformát (25 x 20 x 3,5 cm).
- Tegye a sajtot, a petrezselymet a keverőedénybe, és aprítsa 12mp/7-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
- Tegye a sütőtököt a keverőedénybe, és aprítsa 6mp/5-ös fokozaton, miközben a keverőedény fedelén át keveri a spatulával. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
- Tegye a hagymát a keverőedénybe, és aprítsa 4mp/5-ös fokozaton, majd a spatulával kaparja le a keverőedény oldaláról.
- Adja hozzá a bacon szeleteket, az olajat, és dinsztelje 3p/120˚C/1-es fokozaton
(*3p/120oC/1-es fokozaton). Közben a tésztát nyomkodja el a sütőforma alján és oldalán. - Adja hozzá a tejszínt, a tojásokat, a metélőhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a félretett reszelt sajtos keveréket, és keverje 15mp/4-es fokozaton.
- Oszlassa el az aprított sütőtököt a tésztán, majd öntse a tojásos keveréket a tetejére. Süsse 30 percig (200˚C). Tálalja melegen vagy hidegen szeletekre vágva.
- Variáció: Vegetáriánus változathoz hagyja el a bacon-t, és növelje a só mennyiségét ízlés szerint.