360.09
2015-11-29

Hozzávalók

Tészta

  • 250 g finomliszt
  • 150 g vaj kockázva, plusz egy kevés a kivajazáshoz
  • 1 db tojás
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 tk finom tengeri só

Töltelék

  • 120 g ementáli sajt, darabolva
  • 1 kis marék friss petrezselyemlevél
  • 750 g tök, felkockázva
  • 200 g hagyma, negyedelve
  • 200 g bacon kocka
  • 20 g olívaolaj
  • 400 g crème fraîche (30%-os tejszín)
  • 4 db nagyobb tojás
  • 2 ek friss metélőhagyma aprítva
  • 1 tk finom tengeri só
  • ½ tk őrölt feketebors
  • ¼ tk őrölt szerecsendió

Elkészítés

  1. Tészta: Tegye a lisztet, a vajat, a tojást, a fehérborecetet, a sót a keverőedénybe, és keverje
    40mp/5-ös fokozaton. Borítsa ki, gyúrja össze egy labdává, és csomagolja be folpackba, majd 1 órán keresztül pihentesse a hűtőben.
  2. Töltelék: A pihentetési idő vége felé melegítse elő a sütőt 200˚C-ra, és vajazza ki a sütőformát (25 x 20 x 3,5 cm).
  3. Tegye a sajtot, a petrezselymet a keverőedénybe, és aprítsa 12mp/7-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
  4. Tegye a sütőtököt a keverőedénybe, és aprítsa 6mp/5-ös fokozaton, miközben a keverőedény fedelén át keveri a spatulával. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
  5. Tegye a hagymát a keverőedénybe, és aprítsa 4mp/5-ös fokozaton, majd a spatulával kaparja le a keverőedény oldaláról.
  6. Adja hozzá a bacon szeleteket, az olajat, és dinsztelje 3p/120˚C/1-es fokozaton
    (*3p/120oC/1-es fokozaton). Közben a tésztát nyomkodja el a sütőforma alján és oldalán.
  7. Adja hozzá a tejszínt, a tojásokat, a metélőhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a félretett reszelt sajtos keveréket, és keverje 15mp/4-es fokozaton.
  8. Oszlassa el az aprított sütőtököt a tésztán, majd öntse a tojásos keveréket a tetejére. Süsse 30 percig (200˚C). Tálalja melegen vagy hidegen szeletekre vágva.
  9. Variáció: Vegetáriánus változathoz hagyja el a bacon-t, és növelje a só mennyiségét ízlés szerint.

 

Leave a comment