361.2
2016-03-16

Hozzávalók

  • 40 g Parmezán sajt, feldarabolva (3 cm)
  • 30 g shallott hagyma, negyedelve
  • 40 g extra szűz olívaolaj
  • 320 g Carnaroli rizs (18 perces főzési idővel) – rizottó rizs
  • 50 g fehérbor
  • 4 db mandarin (lehetőleg bio) leve és héja (fehér részek nélkül)
  • 670 g forró húsleves alap vagy forró víz+ 1.5 ek házi készítésű húsos leveskocka
  • 1 csomag sáfrány
  • 1 csipet só vagy 1 tk házi készítésű ételízesítő (opcionális)
  • 100 g mascarpone

Elkészítés

1. Tegye a parmezán darabokat a keverőedénybe, reszelje 10 mp/10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.

2. Anélkül, hogy elmosná a keverőedényt, tegye bele a shalott hagymákat, és aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton.

3. Adja hozzá az extra szűz olívaolajat, és dinsztelje 3p/120°C/1-es (*3 p/Varoma/1-es) fokozaton.

4. Adja hozzá a rizst, pirítsa mérőpohár nélkül 3p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton.

5. Adja hozzá a bort és a mandarinok levét, főzze 1p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton mérőpohár nélkül.

6. Adja hozzá a húsleves alapot és a sáfrányt, főzze 14p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton.

7. Ellenőrizze a rizst, és ha szükséges, adjon hozzá egy csipet sót.

8. Szedje ki egy rizottó tálba, keverje bele a mascarponét és a parmezán sajtot, díszítse mandarindarabokkal, és tálalja azonnal.

Leave a comment