Hozzávalók
- 40 g Parmezán sajt, feldarabolva (3 cm)
- 30 g shallott hagyma, negyedelve
- 40 g extra szűz olívaolaj
- 320 g Carnaroli rizs (18 perces főzési idővel) – rizottó rizs
- 50 g fehérbor
- 4 db mandarin (lehetőleg bio) leve és héja (fehér részek nélkül)
- 670 g forró húsleves alap vagy forró víz+ 1.5 ek házi készítésű húsos leveskocka
- 1 csomag sáfrány
- 1 csipet só vagy 1 tk házi készítésű ételízesítő (opcionális)
- 100 g mascarpone
Elkészítés
1. Tegye a parmezán darabokat a keverőedénybe, reszelje 10 mp/10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
2. Anélkül, hogy elmosná a keverőedényt, tegye bele a shalott hagymákat, és aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton.
3. Adja hozzá az extra szűz olívaolajat, és dinsztelje 3p/120°C/1-es (*3 p/Varoma/1-es) fokozaton.
4. Adja hozzá a rizst, pirítsa mérőpohár nélkül 3p/100°C//1-es fokozaton.
5. Adja hozzá a bort és a mandarinok levét, főzze 1p/100°C//1-es fokozaton mérőpohár nélkül.
6. Adja hozzá a húsleves alapot és a sáfrányt, főzze 14p/100°C//1-es fokozaton.
7. Ellenőrizze a rizst, és ha szükséges, adjon hozzá egy csipet sót.
8. Szedje ki egy rizottó tálba, keverje bele a mascarponét és a parmezán sajtot, díszítse mandarindarabokkal, és tálalja azonnal.