345.84
2015-10-02

Hozzávalók

  • 600 g víz
  • 10-15 g rózsaszirom, 2-3 piros vagy rózsaszín, rózsa virágából, szabadon nevelt, permetezetlen
  • 220 g cukor
  • 30 g citromlé
  • 25 g rózsavíz

Elkészítés

  1. Tegye a vizet és a rózsaszirmokat – körülbelül 10 szirmot tegyen félre – a keverőedénybe, és főzze 10 p/90°C / visszaforgato/fakanal fokozaton.
  2. Tegye a párolókosarat a keverőedénybe, fogja meg, és szűrje át egy edénybe. Távolítsa el a rózsaszirmokat, majd az összegyűjtött folyadékot öntse vissza a keverőedénybe.
  3. Adja hozzá a cukrot, és a mérőpohár nélkül főzze sziruppá 10 p/Varoma/visszaforgato/1-es fokozaton.
  4. Adja hozzá a citromlevet, keverje össze 5 mp/2-es fokozaton, és hagyja kihűlni.
  5. A hideg rózsaszirupot a félretett 10 rózsaszirommal együtt öntse a jégkocka tartóba, és tegye a mélyhűtőbe legalább 4 órára, de lehetőleg másnapig.
  6. Tegye a rózsaszirup-jégkockákat és a rózsavizet a keverőedénybe, majd 10 mp/7-es fokozaton keverje sörbet állagúra, és azonnal szervírozza.

Leave a comment