345.84
2016-03-16

Hozzávalók

  • 200 g kolbász (nyers)
  • ½ -1 db friss piros chilli paprika félbe vágva, kimagozva ízlés szerint
  • 80 g hagyma, negyedekre vágva
  • 20 g olívaolaj
  • 200 g paprika, piros vagy sárga, negyedekre vágva
  • 400 g darabolt paradicsom konzerv
  • 150 g kukorica konzerv, lecsöpögtetve
  • 50 g paradicsompüré
  • 100 g víz
  • 2 db babérlevél
  • 1 kocka házi készítésű ételízesítő
  • ½ tk
  • ½ tk őrölt feketebors
  • 1-2 csipet őrölt cayenne bors
  • 400 g konzerv vörös bab, lecsöpögtetve

Elkészítés

  1. Süsse/főzze meg a kolbászokat egy serpenyőben a csomagoláson írt utasítás szerint, majd vágja fel 2 cm-es szeletekre. Tegye félre.
  2. Tegye a chillit, hagymát, olajat a keverőedénybe, aprítsa 3 mp/10-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára, majd dinsztelje 2 p/120 °C/1-es (*2 p/100 °C/1-es) fokozaton.
  3.  Adja hozzá a paprikákat, és vágja össze 8 mp/4-es fokozaton.
  4.  Adja hozzá a paradicsomot, kukoricát, paradicsompürét, vizet, babérlevelet, leveskockát, sót, borsot, cayenne borsot, és főzze 15 p/100 °C/visszaforgato/1-es fokozaton.
  5. Adja hozzá a babkonzervet, és a félretett kolbász karikákat, főzze 10 p/ 100 °C/visszaforgato/1-es fokozaton.Tálalja ízlése szerint ropogós házi kenyérrel, tésztával, vagy rizzsel.

Leave a comment