Hozzávalók
- 200 g kolbász (nyers)
- ½ -1 db friss piros chilli paprika félbe vágva, kimagozva ízlés szerint
- 80 g hagyma, negyedekre vágva
- 20 g olívaolaj
- 200 g paprika, piros vagy sárga, negyedekre vágva
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 150 g kukorica konzerv, lecsöpögtetve
- 50 g paradicsompüré
- 100 g víz
- 2 db babérlevél
- 1 kocka házi készítésű ételízesítő
- ½ tk só
- ½ tk őrölt feketebors
- 1-2 csipet őrölt cayenne bors
- 400 g konzerv vörös bab, lecsöpögtetve
Elkészítés
- Süsse/főzze meg a kolbászokat egy serpenyőben a csomagoláson írt utasítás szerint, majd vágja fel 2 cm-es szeletekre. Tegye félre.
- Tegye a chillit, hagymát, olajat a keverőedénybe, aprítsa 3 mp/10-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára, majd dinsztelje 2 p/120 °C/1-es (*2 p/100 °C/1-es) fokozaton.
- Adja hozzá a paprikákat, és vágja össze 8 mp/4-es fokozaton.
- Adja hozzá a paradicsomot, kukoricát, paradicsompürét, vizet, babérlevelet, leveskockát, sót, borsot, cayenne borsot, és főzze 15 p/100 °C//1-es fokozaton.
- Adja hozzá a babkonzervet, és a félretett kolbász karikákat, főzze 10 p/ 100 °C//1-es fokozaton.Tálalja ízlése szerint ropogós házi kenyérrel, tésztával, vagy rizzsel.