Hozzávalók
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 g extra szűz olívaolaj
- ½ tk őrölt cayenne bors, vagy őrölt chili paprika
- 1 tk őrölt koriander
- ¼ tk őrölt édes pirospaprika
- 1 tk só
- 400 g csicseriborsó, főtt, konzerv, lecsöpögtetve
- 400 g darabolt paradicsom, konzerv
- 150 g piros színű paprika (lehet konzerv is)
- 1 ek ételízesítő paszta, házi készítésű, vagy 1 zöldségleves kocka
- 700 g víz
- 35 g tejföl
- 3-5 szál friss petrezselyemzöld, csak a levelei, finomra összevágva
Elkészítés
- Tegye a fokhagymát, olívaolajat, cayenne borsot, koriandert, édes piros paprikát, sót a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton, majd dinsztelje 5 p/120 °C/1-es fokozaton.
- Adja hozzá a csicseriborsót, a paradicsomot, a paprikát, zöldségleves pasztát és keverje össze 5 mp/5-ös fokozaton.
- Adja hozzá a vizet, főzze 15 p/100 °C/1-es fokozaton, majd keverje 1 p/5-10-es fokozaton, fokozatosan emelve a sebességet.
- Tálalja egy kevés tejföllel a tányérok tetején. és díszítse az aprított petrezselyemzöld levelekkel.