361.2
2016-04-24

Hozzávalók

Tészta

  • 60 g vaj, plusz a kivajazáshoz
  • 2 ek barna cukor
  • 1 db citrom, csak a vékony héja
  • 130 g cukor
  • 2 db nagy tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 130 g liszt
  • 15 g tej
  • 60 g citromlé
  • 800 g víz

 

Citrom szirup

  • 50 g citromlé
  • 25 g víz
  • 75 g barna cukor

Elkészítés

Piskóta

  1. Vajazzon ki egy savarin (koszorú) formát (Ø 21 cm). Tegyen a forma aljára sütőpapírt, majd vajazza be azt is, és szórja meg barna cukorral a forma oldalát és papíros alját is.
  2. Tegye a citromhéjat és a cukrot a keverőedénybe, őrölje 10 mp/10-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
  3. Adja hozzá a vajat, a tojásokat, és keverje 30 mp/3-as fokozaton.
  4. Helyezze be a pillangót. Adja hozzá a sütőport, a lisztet, a tejet, a citromlevet, és keverje 30 mp/4-es fokozaton. Szedje a keveréket a formába, fedje le folpackkal, és helyezze a Varoma tálba. Öblítse ki a keverőedényt.
  5. Öntse a vizet a keverőedénybe, illessze a Varomát a helyére. Párolja 45 p/Varoma/1-es fokozaton. Óvatosan vegye ki a formát a Varomából, távolítsa el a folpackot, borítsa ki a piskótát egy tálaló tálcára amíg még forró. Ürítse ki a keverőedényt.

 

Citromos szirup

  1. Tegye a citromlevet, vizet, cukrot a keverőedénybe. Mérőpohár helyett a párolókosarat a keverőedény fedelére téve sűrítse a keveréket 10 p/120 °C/2-es (*10 p/100 °C/2-es) fokozaton. Öntse rá forrón a gőzölt piskótára, és tálalja még melegen.

Leave a comment