Hozzávalók
- 250 g sütőtök hús, darabokra vágva (3 cm)
Alap
- 300 g sózott kréker vagy gyömbéres keksz
- 30 g cukor
- 120 g sózatlan vaj, szobahőmérsékletű, darabokra vágva
Morzsa feltét
- 60 g sózatlan vaj, darabokra vágva
- 60 g liszt
- 110 g barna cukor
- 100 g aprított pekán dió vagy sima dió
- 1 csipet só
Töltelék
- 180 g cukor
- 350 g krémsajt
- 2 nagy tojás
- 40 g liszt
- 1 csipet só
- ¾ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
Elkészítés
- Melegítse elő a sütőt 190oC-ra. Béleljen ki egy (22×32 cm) tepsit sütőpapírral és tegye félre.
- Tegye a tököt a sütőpapírra, fedje be alufóliával, zárja össze a fólia oldalait, és süsse előmelegített sütőben 30 percig.
Alap:
- Tegye a kekszet és a cukrot a keverőedénybe, és darálja 10 mp/10-es fokozaton a spatula segítségével.
- Adja hozzá a vajat, és keverje 5 mp/5-ös fokozaton. Szedje ki a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egyengesse el a tepsiben egy evőkanál hátsó oldalával vagy az ujjaival, hogy egynemű alapot kapjon. Süsse a sütőtökkel egyszerre a sütőben 12 percig, vagy amíg megszárad. Tegye ki egy hűtőrácsra a tészta tepsijét, hogy kihűljön, majd csökkentse a sütő hőfokát 160 C-ra. Vegye ki a tököt is a sütőből, nyissa ki a fóliáját és hagyja hűlni 10 percig.
Morzsa feltét:
- Tegye a vajat, a lisztet, a barna cukrot, a diót és a sót a keverőedénybe, mixelje 10 mp/4-es fokozaton. Szedje ki a morzsát egy tálba és tegye félre.
Töltelék:
- Mérje a cukrot a keverőedénybe és őrölje 10 mp/10-es fokozaton.
- Adja hozzá a krémsajtot, a sült tököt, tojásokat, a lisztet, sót, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, és keverje össze 25 mp/5-ös fokozaton. Fektesse a keveréket az elősütött kekszlapra és szórja meg a félretett morzsával. Süsse 160 C-ra előmelegített sütőben kb.50 percig, vagy amíg feljön. Hagyja kicsit hűlni, kockázza fel és tálalja melegen vagy hidegen.