Hozzávalók
- 400 gr padlizsán
- 50 gr tisztított, felezett vöröshagyma (édes), vagy lila
- 200 gr majonéz
- 3 gr só
- 1 gr frissen őrölt fekete bors
- 500 gr víz
Elkészítés
- Vágjuk le a jól megmosott padlizsán két végét a szárral együtt, szeleteljük fel 5-6 mm vastagságra, de ne hámozzuk meg.
- Öntsük a vizet a keverőedénybe, helyezzük be a párolókosarat, benne a felszeletelt padlizsánnal, majd pároljuk meg 20 p/100°C/1-es fokozaton.
- A kosarat emeljük ki a spatula segítségével, és tegyük félre kihűlni, lecsöpögni.
- Öntsük ki keverőedényből a főzővizet, helyezzük be a vöröshagymát, aprítsuk fel 5 mp/5-ös fokozaton.
- Rakjuk hozzá a padlizsánt, és aprítsuk fel 15 mp/6-os fokozaton.
- Adjuk hozzá a majonézt, a sót és a borsot, és még egyszer keverjük át 10 mp/3-as fokozaton.