Hozzávalók
Torta réteg
- 30 g növényi olaj, plusz egy kevés a kiolajozáshoz
- 220 g dulce de leche (cukrozott sűrített tejből főzött karamellkrém)
- 150 g porcukor
- 110 g finomliszt
- 35 g kakaópor
- ½ tk szódabikarbóna
- ¼ tk sütőpor
- 1 csipet finom tengeri só
- 125 g író, vagy natúr joghurt
- 1 db tojás (közepes)
- ½ tk vanília aroma
Töltelék réteg
- 340 g sűrített tej
- 375 g kondenzált tej
- 4 db közepes tojás
- ½ tk vanília aroma
- ½ tk finom tengeri só
Elkészítés
- Melegítse elő a sütőt 190°C-ra. Vékonyan olajozzon ki egy tortaformát (ø 20 cm, nem kapcsos).
- Oszlassa el a dulce de leche-t a forma alján és oldalán.
- Tegye a cukrot, a lisztet, az átszitált kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót a keverőedénybe, majd keverje 10 mp/4-es fokozaton.
- Helyezze be a habverőt. Adja hozzá az írót, az olajat, 1 tojást, a vanília aromát a keverőedénybe, majd habosítsa
20 mp/3-as fokozaton. - Szedje a keveréket a tortaformába, és a formát egy nagy tepsire helyezve tegye félre.
- Tegye a sűrített tejet, a kondenzált tejet, 4 tojást, a vanília aromát és a sót a keverőedénybe, majd mixelje
30 mp/7-es fokozaton. A keveréket egy nagyobb kanál hátoldalára csorgatva lassan öntse a tortaformába. - A tortaformát lazán fedje le fóliával. Öntsön forrásban lévő vizet a tepsibe, amíg felér a tortaforma feléig. Süsse 50 percig – 1 óráig (190°C-on), amíg a beszúrt tű kihúzva tiszta marad.
- Vegye ki a tortaformát a tepsiből, és hagyja kihűlni szobahőmérsékletűre egy rácson.
- Tálalás előtt lazítsa meg a tortaformát a széleinél egy késsel, helyezzen egy tányért a tetejére, fordítsa meg, és gyengéden rázza, hogy kiessen a formából.