345.84
2015-07-26

Hozzávalók

Torta réteg

  • 30 g növényi olaj, plusz egy kevés a kiolajozáshoz
  • 220 g dulce de leche  (cukrozott sűrített tejből főzött karamellkrém)
  • 150 g porcukor
  • 110 g finomliszt
  • 35 g kakaópor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • ¼ tk sütőpor
  • 1 csipet finom tengeri só
  • 125 g író, vagy natúr joghurt
  • 1 db tojás (közepes)
  • ½ tk vanília aroma

Töltelék réteg

  • 340 g sűrített tej
  • 375 g kondenzált tej
  • 4 db közepes tojás
  • ½ tk vanília aroma
  • ½ tk finom tengeri só

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 190°C-ra. Vékonyan olajozzon ki egy tortaformát (ø 20 cm, nem kapcsos).
  2. Oszlassa el a dulce de leche-t a forma alján és oldalán.
  3. Tegye a cukrot, a lisztet, az átszitált kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót a keverőedénybe, majd keverje 10 mp/4-es fokozaton.
  4. Helyezze be a habverőt. Adja hozzá az írót, az olajat, 1 tojást, a vanília aromát a keverőedénybe, majd habosítsa
    20 mp/3-as fokozaton.
  5. Szedje a keveréket a tortaformába, és a formát egy nagy tepsire helyezve tegye félre.
  6. Tegye a sűrített tejet, a kondenzált tejet, 4 tojást, a vanília aromát és a sót a keverőedénybe, majd mixelje
    30 mp/7-es fokozaton. A keveréket egy nagyobb kanál hátoldalára csorgatva lassan öntse a tortaformába.
  7. A tortaformát lazán fedje le fóliával. Öntsön forrásban lévő vizet a tepsibe, amíg felér a tortaforma feléig. Süsse 50 percig – 1 óráig (190°C-on), amíg a beszúrt tű kihúzva tiszta marad.
  8. Vegye ki a tortaformát a tepsiből, és hagyja kihűlni szobahőmérsékletűre egy rácson.
  9. Tálalás előtt lazítsa meg a tortaformát a széleinél egy késsel, helyezzen egy tányért a tetejére, fordítsa meg, és gyengéden rázza, hogy kiessen a formából.

Leave a comment