Hozzávalók
- 150 g hagyma, negyedekre vágva
- 30 g olívaolaj
- 200 g aprított paradicsom konzerv
- 150 g zöldpaprika, darabokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál friss koriander levele
- 3 szál friss petrezselyem levele
- 4 szál friss metélőhagyma
- 200 g kókusztej
- 500 g nyers, nagyméretű garnéla, hámozva
- 400 g fehér halfilé (pl. tőkehal) bőr nélkül, darabokra vágva
(5 cm) - 1 ½ tk halas ételízesítő paszta, vagy 1 hallé kocka (0,5 literhez)
- 1 szál friss tárkony levele
- 1 csipet őrölt cayenne bors
- 2 csipet finom tengeri só vagy ízlés szerint
Elkészítés
- Tegye a hagymát, az olajat, a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát, a koriandert, a petrezselymet, a metélőhagymát a keverőedénybe, és aprítsa 15mp/7-es fokozaton. A spatulával tolja le a keverőedény aljára, majd dinsztelje 5p/120oC/1-es fokozaton (*5p/100oC/1-es fokozaton).
- Adja hozzá a kókusztejet, és főzze 3p/100oC/1-es fokozaton.
- Adja hozzá a garnélát, a halfilét, a halas ételízesítőt, a tárkonyt, a cayenne borsot, a sót és főzze 5p/100oC//fokozaton. Forrón tálalja.