Hozzávalók
- 1000 g cseresznye, kimagozva
- 100 g száraz vörösbor
- 500 g cukor
- 50 g cseresznyepálinka
Elkészítés
- Tegye a cseresznyét, a vörösbort a keverőedénybe és főzze 25 p/100°C//1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat téve a keverőedény fedelére.
- Várjon 2-3 percet a főzési idő leteltével, majd tegye a mérőpoharat a fedélnyílásba és aprítsa 5mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le a keverőedény aljára.
- Adja a cukrot a lekvárhoz, és folytassa a főzést 30 p/100°C//1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat téve a keverőedény fedelére.
- Adja hozzá a cseresznyelikőrt, és főzze további 5 p/100°C//1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat téve a keverőedény fedelére.
- Ellenőrizze a lekvár sűrűségét. Tegyen egy csepp lekvárt egy tányérra, majd billentse meg. Ha a lekvárcsepp sűrű, és nem folyik el, akkor elkészült. Amennyiben szükséges, néhány perccel hosszabbítsa meg a főzési időt Varoma hőfokon.
- Öntse a forró lekvárt a befőttesüvegekbe (250 ml) az üveg szájától 1 cm magasságig, zárja le, és folytassa a pasztörizálást a fogyasztás előtt.