Hozzávalók
- 1 db citrom (lehetőleg bio) héja (a fehér részek nélkül)
- 130 gr kristálycukor
- 230 gr lágy vaj, darabokban
- 300 gr liszt (00 típusú) + egy kevés
- 3 db tojássárgája
- 1-2 evőkanál porcukor
Elkészítés
- Tegye a citromhéjat és a kristálycukrot a keverőedénybe, őrölje 15 mp/8-as fokozaton.
A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára. - Adja hozzá a vajat, a lisztet és a tojások sárgáját, keverje össze 20 mp/5-ös fokozaton. Szedje ki a tésztát a munkalapra, és csomagolja folpackba. Tegye a hűtőbe, és hagyja állni 30 percig.
- Melegítse elő a sütőt 170°C-ra. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral, és tegye félre.
- Enyhén belisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tésztát sodrófával kb.1 cm vastagságúra; a virág formájú (Canestrelli) kiszúróval szaggasson ki formákat a tésztából, és ismételje meg a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy.
- Helyezze a kekszeket nem túl szorosan egymás mellé az előkészített tepsire. Süsse kb. 15 percig (170°C).
- Vegye ki a sütőből, és hagyja kihűlni sütőrácson. Szórja meg porcukorral tálalás előtt, vagy tárolja légmentesen záródó dobozban.