346.38
2015-07-26

Hozzávalók

  • 1 db citrom (lehetőleg bio) héja (a fehér részek nélkül)
  • 130 gr kristálycukor
  • 230 gr lágy vaj, darabokban
  • 300 gr liszt (00 típusú) + egy kevés
  • 3 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál porcukor

Elkészítés

  1. Tegye a citromhéjat és a kristálycukrot a keverőedénybe, őrölje 15 mp/8-as fokozaton.
    A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
  2.  Adja hozzá a vajat, a lisztet és a tojások sárgáját, keverje össze 20 mp/5-ös fokozaton. Szedje ki a tésztát a munkalapra, és csomagolja folpackba. Tegye a hűtőbe, és hagyja állni 30 percig.
  3.  Melegítse elő a sütőt 170°C-ra. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral, és tegye félre.
  4.  Enyhén belisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tésztát sodrófával kb.1 cm vastagságúra; a virág formájú (Canestrelli) kiszúróval szaggasson ki formákat a tésztából, és ismételje meg a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy.
  5.  Helyezze a kekszeket nem túl szorosan egymás mellé az előkészített tepsire. Süsse kb. 15 percig (170°C).
  6.  Vegye ki a sütőből, és hagyja kihűlni sütőrácson. Szórja meg porcukorral tálalás előtt, vagy tárolja légmentesen záródó dobozban.

Leave a comment