349.66
2016-03-15

Hozzávalók

  • 80 g cukor
  • 120 g Toffifee
  • 300 g tej
  • 200 g tejszín
  • 1 db tojás
  • 200 g vodka
  • 2 db 0,5 l-es üveg

 

Elkészítés

  1. Tegye a cukrot és a Toffifeet a keverőedénybe, aprítsa 12 mp/10-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
  2. Adja hozzá a tejet, a tejszínt és a tojást, melegítse 5 p/80 °C/2-es fokozaton.
  3. Öntse hozzá a vodkát, melegítse tovább 4 p/90 °C/2-es fokozaton.
  4. Öntse a még meleg likőrt üvegekbe (kb. 2×500 g), és hagyja kihűlni. Tartsa hűtőszekrényben, és hidegen kínálja.

Tanács

A “Toffifee” egy édesség, amely darabonként csokoládéból (12%), karamellből (41%), mogyorós nugát krémből (37%) és egy egész szem mogyoróból készül. Ha nem tud “Toffifee-t” használni, akkor állítson össze 120 grammot az itt megadott összetevőkből.

Leave a comment