Hozzávalók
- 80 g cukor
- 120 g Toffifee
- 300 g tej
- 200 g tejszín
- 1 db tojás
- 200 g vodka
- 2 db 0,5 l-es üveg
Elkészítés
- Tegye a cukrot és a Toffifeet a keverőedénybe, aprítsa 12 mp/10-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
- Adja hozzá a tejet, a tejszínt és a tojást, melegítse 5 p/80 °C/2-es fokozaton.
- Öntse hozzá a vodkát, melegítse tovább 4 p/90 °C/2-es fokozaton.
- Öntse a még meleg likőrt üvegekbe (kb. 2×500 g), és hagyja kihűlni. Tartsa hűtőszekrényben, és hidegen kínálja.
Tanács
A “Toffifee” egy édesség, amely darabonként csokoládéból (12%), karamellből (41%), mogyorós nugát krémből (37%) és egy egész szem mogyoróból készül. Ha nem tud “Toffifee-t” használni, akkor állítson össze 120 grammot az itt megadott összetevőkből.